Brattbakk bezorgt Rosenborg BK nipte zege

Rosenborg BK heeft ternauwernood haar voorsprong als lijstaanvoerder kunnen handhaven. De tegenstander van Ajax in het hoofdtoernooi van de Champions League had bij hekkensluiter IK Start de grootste moeite en kreeg pas in de slotfase greep op de taaie thuisploeg: 1-2.

Rosenborg leek lange tijd op een 0-0 af te stevenen, maar tien minuten vóór tijd kwam de formatie van trainer Nils Aren Eggen verrassend genoeg op achterstand door een doelpunt van Morten Knutsen, die nota bene de afgelopen twee seizoenen nog bij Rosenborg onder contract stond.

Rosenborg leek drie belangrijke punten te verliezen, maar een opleving in de laatste drie minuten van de wedstrijd bracht de ommekeer. Invaller Azar Karadas en Harald Brattbakk stelden in 87ste en 89ste minuut alsnog de zege veilig voor de grootmacht uit Trondheim.

Voor Rosenborg was het de zevende competitiezege op rij en de negende in de laatste tien competitieduels. Brattbakk is door zijn winnende treffer tegen IK Start nu alleen de topscorer in Noorwegen. De aanvaller maakte dertien doelpunten in 21 wedstrijden. De voorsprong van RBK op naaste achtervolgers SFK Lyn en Molde FK bedraagt nog altijd respectievelijk drie en vijf punten.