Brama opvallende matchwinner in oefenduel FC Twente

FC Twente heeft in een oefenwedstrijd waarin vooral de reserves van beide ploegen speelminuten maakten met 1-0 gewonnen van Vitesse. Wout Brama werd de matchwinner.

De 36-jarige Brama is net terug van een maandenlange absentie en speelde afgelopen zondag, dankzij een korte invalbeurt tegen Sparta Rotterdam, zijn 350ste wedstrijd in de Eredivisie. Woensdag deed de routinier in Hengelo mee tegen Vitesse. In die oefenwedstrijd deed Brama iets wat hij niet vaak doet: scoren. En zijn doelpunt was nog de winnende goal ook (1-0).

Brama, die in zijn 350 Eredivisie-wedstrijden maar negen keer scoorde, opende vijf minuten voor rust de score. Na een gekraakt schot van Manfred Ugalde schoot de middenvelder beheerst raak. Brama kwam niet terug voor de tweede helft; hij werd toen vervangen door Michal Sadílek.