Brama hard aangepakt na horrortackle: 'Hij wilde gewoon echt zijn been breken'

Reacties

Wout Brama sprak deze week in VI over het heerlijke leven dat hij heeft in Australië, maar is zaterdag in opspraak geraakt na een keiharde overtreding in het duel met Brisbane Roar. De middenvelder werd met rood van het veld gestuurd en Australische analisten pleiten voor een lange schorsing.

Brama hard aangepakt na horrortackle: 'Hij wilde gewoon echt zijn been breken'

Central Coast Mariners ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Brisbane Roar en in de extra speeltijd ging Brama, die halverwege het duel als invaller binnen de lijnen was gekomen, over de schreef. De middenvelder stampte op het scheenbeen van Corey Gameiro en kreeg in eerste instantie slechts geel voor deze overtreding. Na inmenging van de videoscheidsrechter moest Brama echter alsnog vroegtijdig het veld verlaten, met een terechte directe rode kaart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gameiro heeft in de afgelopen jaren te maken gehad met drie zware knieblessures en vreesde er ook nu weer lang uit te zijn. De spits van Brisbane, die in het verleden nog even voor FC Eindhoven uitkwam, ontsnapte echter aan een volgende kwetsuur. 'Dit was een walgelijke tackle', zei oud-doelman Mark Bosnich, tegenwoordig werkzaam als analist, bij FOX Sports. 'Dit soort tackles willen we niet zien in onze sport. Ik zou hem voor zes weken schorsen.' Collega Archie Thompson ging nog verder: 'Het was helemaal niet zijn intentie om de bal te winnen. Hij wilde gewoon echt zijn been breken.'

Dat wordt natuurlijk ontkend door Brama, die na afloop Gameiro opzocht in de spelerstunnel. 'Hij kwam na de wedstrijd naar me toe om zijn excuses aan te bieden en was behoorlijk emotioneel. Bedankt daarvoor, dat betekent veel voor mij en mijn familie', schreef Gameiro op Instagram. 'Ik schaam me niet om te zeggen dat ik in tranen was op het veld; puur omdat ik bang was dat ik er weer lang uit zou zijn. Mijn ouders waren in tranen bij het zien van deze tackle, mijn vriendin belde me huilend op. Zij weten - meer dan wie dan ook op de wereld - wat ik de laatste jaren allemaal heb moeten doorstaan. Maar gelukkig ben ik in orde.'

Brama was na afloop zelf niet beschikbaar voor commentaar. Bij Central Coast deed Tom Hiariej overigens de gehele wedstrijd mee; bij Brisbane Roar was Brett Holman een van de twee doelpuntenmakers.

Real talk⚽️❤️⚽️

Een bericht gedeeld door CJ 💎 (@cjgameiro) op

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.