Brama en Emanuelson completeren Oranje-selectie

Wout Brama en Urby Emanuelson zijn door bondscoach Bert van Marwijk toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal. De keuzeheer kreeg diverse afzeggingen én besloot Nigel de Jong uit het keurkorps te verwijderen.

Brama en Emanuelson completeren Oranje-selectie

Door blessures kreeg Van Marwijk afzeggingen van Vurnon Anita (Ajax), Wilfred Bouma (PSV), Theo Janssen (FC Twente) en Hedwiges Maduro (Valencia, Spa). Manchester City-middenvelder De Jong werd uit de selectie gehaald omdat hij zondag wederom in opspraak kwam vanwege een grove charge op de Fransman Hatem Ben Arfa van Newcastle United.

FC Twente-middenvelder Brama speelde tot dusverre twee interlands. Op 18 november 2009 debuteerde hij tegen Paraguay (0-0) in een oefenduel. Ajacied Emanuelson heeft twaalf caps. De linkspoot debuteerde op 16 augustus 2006 in een vriendschappelijk duel met Ierland (4-0 winst).

Emanuelson maakte op 11 augustus zijn rentree in Oranje in de vriendschappelijke interland tegen Oekraïne (1-1), waar alle WK-gangers niet opgeroepen werden, na tweeëneenhalf jaar afwezigheid. Nederland speelt vrijdag een uitduel met Moldavië en ontvangt volgende week dinsdag Zweden in de Amsterdam Arena.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen