Braber neemt afscheid met plek in Elftal van de Week

Reacties

Robert Braber nam zaterdag tijdens Helmond Sport- RKC Waalwijk afscheid als prof. Binnen enkele seconden opende de aanvallende middenvelder de score tegen de club waar hij als teammanager aan de slag gaat. Braber speelde een prima laatste duel en dat leverde hem een plek in het Elftal van de Week van de laatste speeldag op.

Braber neemt afscheid met plek in Elftal van de Week

Promovendus Fortuna Sittard levert de twee meest bepalende spelers van de ploeg Perr Schuurs en Lisandro Semedo. De Portugese buitenspeler haalde liefst vier keer de beste elf in de vierde periode. Ook Almere City en FC Dordrecht vinden twee spelers terug bij de uitverkorenen. Namens de Dordtenaren zijn dat de tegen NEC uitblinkende Andreias Calcan en rechtsback Antonio Stankov. Ook Almere levert een met Calvin Mac-Intosh een verdediger. Hij wordt vergezeld door Tom Overtoom.

Vijf clubs worden door één speler vertegenwoordigd. Naast Braber voor Helmond Sport zijn dat doelman Rody de Boer namens Telstar, middenvelder Daniel Crowley van SC Cambuur, spits en tweevoudig doelpuntenmaker Anass Achahbar van NEC en de Bossche buitenspeler (die ook twee keer scoorde) Sven Blummel.

Perr Schuurs legde op de laatste speeldag op overtuigende wijze beslag op de titel van beste speler. Waar Schuurs uitblonk tegen Jong PSV, maakte concurrent Arnaut Groeneveld een slechte beurt tegen Dordrecht. In de individuele rangschikking klopte Fortuna NEC dus ook. Ook het brons ging naar Sittard, naar Lisandro Semedo. Ferdi Kadioglu moest op de slotdag Telstar-doelman Rody de Boer nog voor laten gaan op plek vier en Andrija Novakovich en Mark Diemers naast zich dulden op een gedeelde vijfde stek. Sonny Stevens, Branco van den Boomen en de derde Fortunees Wessel Dammers completeren de toptien.

Spelersklassement na 38 speelronden:

# Speler (club) Beoordeling
1 Perr Schuurs (Fortuna Sittard) 6,79
2 Arnaut Groeneveld (NEC) 6,66
3 Lisandro Semedo (Fortuna Sittard) 6,64
4 Rody de Boer (Telstar) 6,57
5 Ferdi Kadioglu (NEC) 6,53
Andrija Novakovich (Telstar)
Mark Diemers (De Graafschap)
8 Sonny Stevens (Go Ahead Eagles) 6,49
9 Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,46
10 Wessel Dammers (Fortuna Sittard) 6,42

Toelichting: Spelers komen in aanmerking voor een plek in het individueel klassement als zij in tweederde van de gespeelde wedstrijden een cijfer hebben gekregen. Een speler krijgt een cijfer als hij minimaal een half uur heeft meegespeeld in een wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.