Boze Stegeman niet te spreken over cruciale fout invaller Gladon

John Stegeman is niet te spreken over Paul Gladon. De coach van Heracles Almelo liet de spits vier minuten voor tijd invallen tegen PSV en zag tot zijn ontsteltenis dat de aanvaller knullig balverlies leed, waardoor Luuk de Jong uiteindelijk in de slotseconde de 1-2 op het scorebord kon zetten.

'Als wij op het laatst, in de 93ste minuut, een bal aan de zijlijn verliezen met nog tien seconden te spelen, dan word ik heel boos', zei Stegeman na afloop tegenover FOX Sports. 'Dat hij ook niet mee terugloopt, vind ik nog veel erger. Verspelen is al niet slim, maar als je dan blijft staan... Weet je, je moet je plekje verdienen hier. Iedereen kan heel veel vinden en denken, maar in dit soort invalbeurten of op het moment dat je in de basis staat, moet je het wel laten zien.'

Stegeman was wel tevreden met wat hij de 92 minuten daarvoor had gezien. 'De tweede helft zijn we furieus op zoek gegaan naar de 1-1, die we maken en daarna zijn we op zoek gegaan naar de overwinning. Het was een open wedstrijd. Ik heb een ploeg gezien die heel graag wilde, maar in de dying seconds maak je een fout en dan krijg je de deksel op de neus. We wilden winnen en hebben de kansen gehad, maar we hadden wat slimmer moeten zijn en dat hebben we nagelaten.'