Boze Balk stapje dichter bij kaartenrecord met gele kaart nummer twaalf

Reacties

Remco Balk zal de volgende wedstrijd van SC Cambuur moeten missen door een schorsing. De aanvaller is inmiddels in de dubbele cijfers geraakt en is daardoor bij elke nieuwe gele kaart geschorst. Vrijdagavond volgde kaart nummer twaalf.

Boze Balk stapje dichter bij kaartenrecord met gele kaart nummer twaalf
© Pro Shots
FC Eindhoven
FC Eindhoven
0 - 3
SC Cambuur
SC Cambuur

De kaartenlast van Balk begon op te vallen toen hij tegen VVV-Venlo zijn tiende kaart van het seizoen incasseerde. De ex-speler van FC Groningen en FC Utrecht beloofde toen beterschap, maar ging twee weken later flink over de schreef en mocht van geluk spreken dat hij geen rood kreeg.

Vier wedstrijden later ging het weer mis voor Balk, die zich tegen FC Eindhoven niet kon inhouden. Scheidsrechter Laurens Gerrets floot voor een overtreding tegen Cambuur, waarna Balk aanmerkingen had op de leiding. Dit kwam hem op een twaalfde gele kaart te staan. Balk mist daardoor het komende thuisduel met ADO Den Haag. Na zijn gele kaart nam Balk overigens sportieve revanche door de 0-2 te maken in Eindhoven.

In de Eredivisie zou de twaalfde kaart van Balk een record zijn, in de Eerste Divisie niet. Sinds deze statistiek wordt bijgehouden in de Eerste Divisie waren er twee spelers die in een seizoen op het tweede niveau ooit dertien gele kaarten pakten. Dat waren Sander Duits in 2008/09 en Philippe Liard in 2010/11.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.