Boutahar redt punt voor Zaragoza, Espanyol onderuit

In de Primera División leed Espanyol een pijnlijke nederlaag bij UD Almería. De nummer negentien van de ranglijst won met 3-2 van de ploeg uit Barcelona, dat naar de zesde positie zakte. Zaragoza speelde gelijk, Boutahar redde een punt voor de ploeg.

UD Almería - Espanyol 3-2UD Almería heeft een knappe overwinning op Espanyol geboekt. Binnen twintig minuten scoorde de de degradatiekandidaat liefst drie keer. Marcelo Silva Fernández opende de score namens de thuisploeg. Nadat Marcelo Silva de marge had verdubbeld, maakte Hernán Bernardello 3-0. Joan Verdú deed vlak vóór rust iets terug voor Espanyol. In het tweede bedrijf maakte Álvaro Vázquez het nog even spannend voor Almería maar Espanyol verzuimde door te drukken waardoor Almería met drie punten van het veld ging. Almería steeg hierdoor naar de achttiende positie, Espanyol zakte door de winst van Athletic de Bilbao naar plaats zes.

Real Zaragoza - Racing Santander 1-1Al na een kwartier spelen keek thuisploeg Real Zaragoza tegen een achterstand aan. Christian Fernández Salas opende de score namens de bezoekers. Vijf minuten vóór rust kwam Zaragoza naast Racing Santander. Het doelpunt kwam op naam van Said Boutahar (foto), ex-speler van onder meer Feyenoord en Willem II. In de tweede helft vielen geen doelpunten meer, waardoor het 1-1 bleef.

Athletic de Bilbao - Sporting Gijón 3-0Overtuigend won Athletic de Bilbao zaterdag van Sporting Gijón. De bezoekers hadden geen geluk in de openingsfase van het duel. Grégory Arnolin zag na een kwartier spelen al zijn tweede gele kaart waardoor Gijón 75 minuten met tien man verder moest. De penalty die Arnolin veroorzaakte, werd door David Lopéz verzilverd. Gaizka Toquero, vorige week matchwinner tegen Atlético Madrid (2-0), maakte het tweede doelpunt. Fernando Llorente bepaalde de stand op 3-0.

Overige uitslagenGetafe - Deportivo La Coruña 4-1Osasuna - Real Mallorca 1-1

Nog te spelen duelsVillareal - Levante 20.00 uurBarcelona - Atlético Madrid 22.00 uur Foto: VI Images