Bournemouth houdt Brooks voorlopig uit handen topclubs

Reacties

David Brooks staat in de belangstelling van meerdere Engelse topclubs, maar de 21-jarige middenvelder blijft voorlopig bij AFC Bournemouth. De talentvolle Brooks heeft zijn contract bij The Cherries verlengd.

Bournemouth houdt Brooks voorlopig uit handen topclubs

Bournemouth nam Brooks afgelopen zomer voor iets meer dan elf miljoen euro over van Sheffield United en al snel bleek die aankoop een schot in de roos. De aanvallende middenvelder is dit seizoen met zes goals en vier assists van grote waarde voor de Premier League-club en dat is ook buiten Bournemouth opgevallen.

Volgens verschillende Engelse media is Tottenham Hotspur zeer geïnteresseerd in de Welshman, die al negen keer uitkwam voor zijn land. De Londenaren zouden een bedrag van veertig miljoen pond (ruim 46 miljoen euro) willen neerleggen voor de linkspoot, om zo Manchester United af te troeven. Daarmee zou Brooks in één klap de duurste aankoop in de historie van Spurs én de duurste verkoop in de historie van Bournemouth worden.

Ryan Giggs telt zijn zegeningen dat hij Brooks heeft weten te strikken voor het Welshe nationale elftal, in plaats van het Engelse. 'David is een erg getalenteerde speler die op meerder posities uit de voeten kan. Hij is een heel intelligente speler en het zou een ramp zijn geweest als hij voor Engeland had gekozen. Ik denk dat hij ook daar inmiddels wel geselecteerd zou zijn.'

Ondanks alle belangstelling is Bournemouth er dus in geslaagd om het tot medio 2022 doorlopende contract van Brooks te verlengen. The Cherries kunnen daardoor de absolute hoofdprijs vragen voor de creatieveling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bournemouth
Meer over Bournemouth
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.