Bournemouth handelt snel en voltooit Baskisch Premier League-kwartet

Reacties

Andoni Iraola is de nieuwe trainer van AFC Bournemouth. De Spanjaard tekent voor twee jaar bij de Premier League-club, hij komt over van Rayo Vallecano.

Bournemouth handelt snel en voltooit Baskisch Premier League-kwartet
© Pro Shots

Daarmee hebben The Cherries snel gehandeld, eerder op de maandag werd immers bekend dat Gary O'Neil werd bedankt voor bewezen diensten. Dat nieuws zorgde voor enige consternatie, aangezien alom de mening heerst dat O'Neil in het Vitality Stadium vakwerk heeft geleverd door de rood-zwarten te behoeden voor degradatie.

Al na enkele uren is duidelijk wat ze van plan waren. Met Iraola haalt Bournemouth een trainer binnen die de afgelopen jaren naam heeft gemaakt. Rayo promoveerde onder zijn leiding, en in de twee seizoenen erop eindigde de ploeg van Vallecas tweemaal in de middenmoot. In 2022 strandde het bekeravontuur pas op de drempel van de finale. Omdat Iraola zijn aflopende contract niet verlengde, was hij vrij om te vertrekken.

De Premier League gaat verder met een opmerkelijke trend: Baskische trainers. Iraola is al de vierde uit de Noord-Spaanse regio die nu eindverantwoordelijk is bij een club in de Engelse topcompetitie: hij voegt zich bij Mikel Arteta (Arsenal), Unai Emery (Aston Villa) en Julen Lopetegui (Wolverhampton Wanderers).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.