Boukhari en Emnes helpen Sparta langs slap Utrecht

Na VVV-Venlo heeft ook Sparta Rotterdam geprofiteerd van de personele problemen bij FC Utrecht. Op Het Kasteel won de thuisclub volkomen terecht met 2-1 van de zwakke bezoekers.

Boukhari en Emnes helpen Sparta langs slap Utrecht

Hoewel Sparta zeker niet sprankelend speelde was het van begin af aan wel de betere ploeg. Een schot in de korte hoek van Nourdin Boukhari en een kopbal van Darryl Roberts onderstreepten het Spartaanse overwicht. FC Utrecht kon daar niets tegenover stellen.

De openingstreffer van Marvin Emnes was dan ook niet meer dan logisch. Na een pass van Boukhari nam Emnes de bal perfect aan, hij was daardoor meteen bewaker Kees van Buuren kwijt en passeerde doelman Wesley de Ruiter met een schot in de verre hoek.

Na rust liet Utrecht de passie zien waaraan het in de eerste helft had ontbroken. Het leidde hier en daar tot wat onvriendelijkheden en bovendien tot de gelijkmaker. Rick Kruys mocht van 25 meter uithalen en verschalkte met zijn schot Sander Westerveld, die te ver voor zijn doel stond.

Lang kon Utrecht niet genieten van de gelijke stand. Een minuut na de 1-1 zette Boukhari een actie in op wilskracht. De Marokkaan won duels van Kruys en Van Buuren en schoot diagonaal de 2-1 binnen. Utrecht werd in de slotfase nog twee keer gevaarlijk via Leroy George, maar Westerveld keerde beide inzetten.

Met 24 punten uit 26 wedstrijden klom Sparta naar de veertiende plaats. Utrecht zakt op basis van een slechter doelsaldo ten opzichte van Vitesse naar de tiende plaats.

Bekijk hier al onze video's