Botsing tussen City en Arsenal onbeslist, Spurs winnen

Manchester City en Arsenal blijven in de subtop van de Premier League hangen. De regerend landskampioen leek in eigen huis op weg naar een kleine overwinning, maar tien minuten voor tijd trok een sterk Arsenal de stand gelijk. Tottenham Hotspur zette een 0-1 achterstand tegen Queens Park Rangers uiteindelijk nog om in een 2-1 zege.

Manchester City - Arsenal 1-1Arsenal nam brutaal het heft in handen in The Etihad Stadium. De ploeg van manager Arsène Wenger was dominant en wilde graag het spel maken. Manchester City vond het wel prima en zakte ver terug. Opvallend genoeg leek het erop alsof Roberto Mancini zijn manschappen had ingefluisterd dat verdedigend spel meer dan genoeg zou zijn tegen Arsenal.

Arsenal creëerde uiteindelijk wel de beste kansen, maar kon deze niet omzetten in doelpunten. Aan de andere kant wist Manchester City vlak voor rust betrekkelijk eenvoudig wel de trekker over te halen. Een corner van David Silva vond het hoofd van Joleon Lescott, die boven zijn directe tegenstander uit torende en de bal in de hoek wist te mikken. Een minuut of twee later had het zelfs al 2-0 kunnen zijn, maar hield doelman Vito Mannone zijn ploeg in de wedstrijd.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Arsenal mocht het spel maken en Manchester City wachtte rustig af. Op de counter was de regerend Engels kampioen gevaarlijk, maar Mannone hield Arsenal in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd kreeg Arsenal waar het recht op had: een doelpunt. Een corner bleef hangen in het strafschopgebied en kwam voor de voeten van Laurent Koscielny, die van dichtbij binnen schoot.

Manchester City schrok van de late tegentreffer en wilde plotseling wel aanvallend opereren. Vijf minuten voor tijd hadden The Citizens alsnog de wedstrijd naar zich toe moeten trekken. Eerst werd een spectaculaire omhaal van Vincent Kompany gestopt, terwijl de daarop volgende kans van Sergio Agüero nog veel groter was. Hij mikte van dichtbij echter naast. Arsenal en Manchester City blijven op gelijke hoogte in de stand en staan beiden op negen uit negen.

Tottenham Hotspur - Queens Park Rangers 2-1Tottenham Hotspur heeft zonder zich bovenmatig in te spannen drie punten gepakt, al kwam de ploeg van André Villas-Boas nog wel op achterstand, dankzij Bobby Zamora. Met name de voorbereiding was om van te smullen. De Argentijn Alejandro Faurlin zette Zamora met een steekpass tussen de Tottenham-verdedigers door alleen voor keeper Brad Friedel. Zamora gleed naar de bal en scoorde voordat Friedel erbij kon komen.

Diezelfde Faurlin werd even later de schlemiel, toen hij uit een Tottenham-corner de bal tegen zich aankreeg en in het doel deed belanden. Jermain Defoe schoot Spurs een minuut later uit een rebound naar een voorsprong, nadat Gareth Bale met zijn inzet de lat had geraakt. Jan Vertonghen speelde de hele wedstrijd. Foto: VI Images