Botaka ruilt in jacht op Afrika Cup van club in Engeland

Reacties

Jordan Botaka komt dit seizoen op huurbasis uit voor Charlton Athletic. De aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van Leeds United, waar hij onder de nieuwe manager Garry Monk op een zijspoor dreigde te belanden.

Botaka ruilt in jacht op Afrika Cup van club in Engeland

Omdat Botaka in zijn eerste seizoen slechts dertien keer (drie keer basis) in actie kwam voor Leeds, hoopte de ex-speler van Club Brugge en Excelsior onder Monk uit te groeien tot basiskracht. Tijdens de voorbereiding bleek dit echter een onmogelijke opgave. Door op huurbasis naar Charlton Athletic te verkassen hoopt Botaka zijn plek in de selectie van DR Congo veilig te stellen voor de Afrika Cup.

Een gesprek met de bondscoach van zijn land gaf uiteindelijk ook de doorslag om Leeds te verlaten. De keuzeheer liet Botaka, die in het verleden voor de Nederlandse jeugdploegen uitkwam, weten dat hij de komende maanden elke wedstrijd moet spelen om in beeld te blijven voor de nationale ploeg. Daarop besloot Botaka een verzoek tot verhuur in te dienen bij Leeds, dat donderdag na moeizame onderhandelingen een akkoord bereikte met Charlton.

Charlton Athletic komt uit in de League One, het derde niveau van Engeland. Leeds United speelt een niveau hoger. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.