Bosz ziet sterkhouder Volland vertrekken bij Bayer Leverkusen

Reacties

Kevin Volland vertrekt na vier jaar bij Bayer Leverkusen. De 28-jarige aanvaller vervolgt zijn loopbaan bij AS Monaco, waarmee trainer Peter Bosz een van zijn sterkhouders ziet vertrekken.

Bosz ziet sterkhouder Volland vertrekken bij Bayer Leverkusen
© Pro Shots

Want dat was Volland de laatste twee seizoenen bij Leverkusen. Afgelopen seizoen was de Duitse international in de Bundesliga goed voor tien goals en zeven assists, terwijl hij door een blessure maar 24 keer aan de aftrap kon verschijnen. Het jaar ervoor noteerde Volland veertien goals en negen assists, bovendien droeg hij ook met enige regelmaat de aanvoerdersband.

Met een contract dat afloopt in 2021 was de tijd echter daar gekomen om te vertrekken. Volland gaf bij de clubleiding van Leverkusen aan graag naar Monaco te willen. Technisch directeur Simon Rolfes laat op de clubwebsite weten dat de directie daarmee akkoord is gegaan, vanwege de inzet en de voorbeeldige houding die de tienvoudig international de afgelopen jaren heeft getoond.

Leverkusen ontvangt volgens Duitse media zo'n vijftien miljoen euro plus bonussen voor Volland, die bij Monaco gaat samenwerken met trainer Niko Kovac. Bosz gaf deze week op zijn persconferentie al aan dat er een vervanger moet komen voor de voormalig speler van 1899 Hoffenheim. Dat lijkt Patrik Schick te moeten worden. De Tsjech werd afgelopen seizoen door AS Roma verhuurd aan RB Leipzig.

Havertz
Volland is niet de enige sleutelspeler van wie Bosz afscheid moet nemen. De Nederlandse trainer verwacht ook Kai Havertz niet meer terug te zien bij Leverkusen. Het 21-jarige toptalent is op weg naar Chelsea en heeft volgens Bild de medische keuring inmiddels al achter de rug. De nieuwe club van Hakim Ziyech betaalt naar verluidt tachtig miljoen euro plus bonussen voor Havertz.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer AS Monaco
Meer over AS Monaco
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.