Bosz zet verjonging Heracles door ondanks EL-belangen

Hoewel Heracles Almelo nog de ambitie heeft zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal, gebruikt trainer Peter Bosz de laatste wedstrijden van de competitie ook om jonge talenten ervaring te laten opdoen.

Bosz zet verjonging Heracles door ondanks EL-belangen

Afgelopen zondag in het thuisduel met directe concurrent RKC Waalwijk (1-1) hield Bosz aanvoerder Antoine van der Linden op de reservebank en rechterspits Darl Douglas zelfs buiten de selectie. Beide routiniers krijgen na dit seizoen geen nieuw contract in Almelo.

In het hart van de defensie kreeg de Australiër Jason Davidson (20, foto) tegen RKC opnieuw de kans zich te bewijzen. Ninos Gouriye (21) had net als drie dagen eerder tegen NAC Breda een basisplaats als rechtsbuiten, terwijl middenvelder Thomas Bruns (20) opnieuw de geblesseerde spelmaker Willie Overtoom verving.

'Met het oog op volgend seizoen wil ik jonge spelers aan het werk zien in een paar wedstrijden waarin het erom gaat', verklaart Bosz zijn opvallende keuze. 'Los daarvan hebben deze spelers kwaliteiten, waardoor wij ook in de laatste competitieduels een resultaat moeten kunnen halen. '

Voor Davidson lijkt de speeltijd goed uit te pakken. De verdediger, die ook als linksback uit de voeten kan, kreeg na een trainingsstage in de winterstop een contract voor een half jaar aangeboden. Heracles bedong wél de optie op een extra seizoen. Die moet de club vóór 1 mei lichten.

De club heeft al laten doorschemeren het contract van de verdediger vrijwel zeker te verlengen. Davidson heeft ook een Grieks paspoort, waardoor hij als EU-speler niet al te zwaar op de salarispost hoeft te drukken. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's