Bosz viert lang verwachte goals Vitesse met vreugdedansje

Vitesse werd dankzij een 3-1 zege op FC Utrecht koploper van de Eredivisie. Tot opluchting van trainer Peter Bosz brak het forse aantal gemiste kansen zijn ploeg niet op.

Bosz viert lang verwachte goals Vitesse met vreugdedansje

In grote delen van de wedstrijd was Vitesse de bovenliggende partij, maar in de afronding was de thuisclub telkens ongelukkig. Lucas Piazon schoot op de paal, Renato Ibarra raakte de lat en Utrecht-doelman Robbin Ruiter greep bovendien enkele keren reddend in.

'We creëerden erg veel, maar dat betekent ook dat je moet scoren en dat deden we lange tijd niet', aldus Bosz voor de camera's van FOX Sports. De oefenmeester maakte dan ook een vreugdedansje nadat Mike Havenaar in de slotfase de 2-1 scoorde. 'Daar was ik hartstikke blij mee, omdat we het echt verdienden te winnen. De afgelopen twee thuiswedstrijden hadden we niet gewonnen, dus als het nu ook niet zou lukken zou dat heel lullig voelen.'

In de extra tijd gaf Davy Pröpper de eindstand een vanuit Arnhems perspectief fraaier aanzien door met een harde knal 3-1 te maken. 'Dit is een heel belangrijke overwinning voor ons', vervolgt Bosz, die met Vitesse twee punten boven nummer twee AZ staat, dat zondag nog in actie komt tegen Feyenoord. Voor Vitesse is het de eerste koppositie in dertien jaar.

Volgens Jan Wouters, trainer van Utrecht, was zijn elftal niet minder dan Vitesse. De individuele brille van de gastheren gaf in zijn ogen de doorslag. 'Vitesse besliste de wedstrijd doordat zij toch een extra stukje kwaliteit hebben.' Door de verliespartij wacht Utrecht nog steeds op zijn eerste uitzege in de Eredivisie van dit seizoen.

In de eerste helft kreeg Vitesse een strafschop na een vermeende handsbal van Kai Heerings. Op camerabeelden leek het alsof Heerings de bal niet met zijn arm, maar met zijn heup beroerde. 'Ik raakte de bal vol met mijn arm. Het was een strafschop', gaf de verdediger van de verliezende ploeg echter toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen