Bosz uit zijn woede: 'Het was bij vlagen hautain, bijna arrogant'

Peter Bosz is absoluut niet te spreken over de wijze waarop zijn team voor de dag is gekomen in de uitwedstrijd tegen NEC. Hij heeft de spelers van PSV na de eerste competitienederlaag van het seizoen voorgehouden dat de koppositie op deze wijze niet wordt vastgehouden.

N.E.C.
3 - 1
PSV
PSV

Bosz noemde in het interview bij ESPN het spel van PSV 'dramatisch slecht'. Zijn onvrede spatte van zijn samenvatting van de wedstrijd af: 'Je komt tegen de verhouding in met 1-0 voor. Daarna kregen we wat meer grip, maar als je dan ziet hoe we de 1-1 weggeven en de goals na rust tegenkrijgen, en hoe we zelfs een penalty missen… De hele wedstrijd was niet goed genoeg. Ik heb mijn ploeg zo nog niet gezien', zei de teleurgestelde trainer van de koploper.

Met name de houding van de PSV-spelers zat hem dwars. 'Ik vond het bij vlagen ook hautain, bijna arrogant. Wij moeten hard werken en intensiteit in wedstrijden brengen, maar wij speelden in een te laag tempo en hadden veel balverlies. De wil om te winnen straalde er bij NEC veel meer vanaf. Ze hebben deze wedstrijd volledig terecht gewonnen', aldus Bosz.

De trainer had zijn spelers in de rust al meegegeven dat het spel van PSV hem niet aanstond. 'Na de wedstrijd heb ik nog eens verteld dat we niet op deze manier bovenaan zijn gekomen en dat we op deze manier ook niet bovenaan blijven. Het zijn geen domme jongens. Ze begrijpen wat ik bedoel. Als je met de juiste instelling wedstrijden speelt, kun je ook verliezen, dat kan altijd, maar niet op deze manier', voegde Bosz toe.

De Jong
Luuk de Jong was iets milder dan zijn trainer, maar ook bij hem was de teleurstelling duidelijk hoorbaar. 'Normaal zijn we scherper en proberen we de tegenstander dusdanig veel druk op te leggen dat ze denken vandaag gaat het hem niet worden voor ons. We hadden wel kansen in de eerste helft, maar heel grote kansen waren het ook allemaal niet', zei de spits die zelf bij een 3-1 stand een strafschop miste. Jasper Cillessen bracht bij die penalty redding. De Jong over dat moment: 'Hij pakt hem goed, maar ik vind dat ik de bal beter had moeten inschieten. Ik raakte de bal teveel aan de onderkant, waardoor hij omhoogging.'