Bosz: 'Speelwijze tegen Twente misschien te extreem voor Bundesliga'

Reacties

Peter Bosz was overwegend tevreden na zijn officieuze debuut als trainer van Bayer Leverkusen, maar had desondanks nog wel wat aan te merken op het spel van zijn nieuwe ploeg. Al had dat misschien ook iets te maken met de extreme speelwijze die hij Die Werkself liet hanteren tegen FC Twente.

Bosz: 'Speelwijze tegen Twente misschien te extreem voor Bundesliga'

Het besloten oefenduel met Twente (4-0) was een voorproefje van wat Bosz met Leverkusen van plan is. Kicker zag dat de 55-jarige Nederlander zijn ploeg vooral in de tweede helft erg aanvallend voor de dag liet komen, kort en snel combinatievoetbal liet spelen en hoog druk liet zetten. 'Ik heb gevraagd om sommige zaken extreem aan te pakken. Daarom zal de nabespreking interessant worden. Ik ben tevreden', aldus Bosz.

Bosz greep zijn allereerste wedstrijd in dienst van Bayer Leverkusen aan om te experimenteren met hoge pressing. 'Als we in de Bundesliga spelen, moeten we zien of we dat in delen van de wedstrijd opnieuw zullen doen of dat we op andere momenten ook meer zullen inzakken. Ik wil er op trainen dat we hoog druk zetten. Nu speelden we tegen FC Twente, een eerstedivisionist, in andere wedstrijden zullen we het anders doen.'

Bosz had ondanks het overwicht van Leverkusen en de ruime uitslag nog wel wat aan te merken op het spel van zijn ploeg. 'De tegenstander kreeg ook de nodige kansen, dat mag niet gebeuren', aldus Bosz, die met zijn ploeg komende vrijdag nog twee oefenduels speelt met PEC Zwolle en Preussen Münster. Volgende week zaterdag wacht bij de hervatting van de Bundesliga nummer drie Borussia Mönchengladbach.

In gesprek met VI ging Bosz ook in op de verloren Europa League-finale van Ajax tegen Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.