Bosz: 'Nu moeten we écht geschiedenis schrijven'

Peter Bosz was verschrikkelijk trots na het bereiken van de Europa League-finale met Ajax. De trainer benadrukte dat er echter nog geen geschiedenis geschreven is door zijn ploeg.

'Ik ben blij dat Manchester United onze tegenstander geworden is, want dat is echt een geweldig affiche', zei Bosz tegen RTL. 'Nu gaan we zien of we echt geschiedenis kunnen schrijven. Een finale spelen is mooi, maar finales speel je om te winnen.'

'Mijn hartje ging wel tekeer', refereerde Bosz aan de zinderende slotfase. 'We maakten het onszelf onnodig erg moeilijk, want we speelden geweldig in de eerste helft. Twee minuten voor de rust ging alles mis. We kregen een penalty tegen en vanaf onze aftrap maken zij de 2-1.'

'Ik heb in de rust gezegd dat zij er nog twee moesten maken om zelfs maar een verlenging te halen. Dat we niet paniekerig moesten gaan doen, maar het werd een andere wedstrijd. Want Lyon geloofde er weer in', ging de coach verder. 'We kwamen na rust niet meer aan het voetballen toe, terwijl we het daar van moeten hebben. Daardoor werd het moeilijk.'

'Op basis van twee wedstrijden gaan we terecht door, hoewel we aan het einde nog wat geluk hadden. Maar dat dit ons gelukt is, is heel bijzonder', sloot Bosz zijn terugblik op de wedstrijd af.

Titelstrijd
Veel tijd om te vieren heeft Ajax niet, want zondag wacht het uitduel met Willem II. Een wedstrijd die de Amsterdammers moeten winnen om kans te houden op de titel. ‘We moeten ons nu daarop richten. Dat is moeilijk, nu we net die finale gehaald hebben. Maar het moet wel. We slaan onszelf voor onze kop als we niet winnen terwijl Feyenoord ook niet wint. Dan hebben we het hele seizoen voor niets gespeeld, daar moet ik echt niet aan denken.’