Bosz noteert plussen en minnen na gewonnen Lichtstadderby

Reacties

PSV heeft de jaarlijkse Lichtstadderby gewonnen. Op stadgenoot FC Eindhoven werd een 3-1 overwinning geboekt. Voor trainer Peter Bosz gaf het duel aanleiding om nieuwe dingen te proberen en jeugdspelers de kans te geven.

Bosz noteert plussen en minnen na gewonnen Lichtstadderby
© Pro Shots

Want het waren vooral jonkies die woensdagavond in het veld stonden. Ricardo Pepi, Anwar El Ghazi, Yorbe Vertessen, Jordan Teze, Patrick van Aanholt en Joël Drommel speelden, maar Bosz koos ook voor talenten als Tygo Land, Timo van den Heuvel, Livano Comenencia, Emmanuel van de Blaak en Julian Francis Kwaaitaal.

Kwaaitaal, een achttienjarige rechtsback van PSV O19, was betrokken bij het vroege openingsdoelpunt van Pepi. En aan de 2-0 van El Ghazi ging een voorzet van Vertessen vooraf. Het oogde soms wat stroperig bij het niet ingespeelde PSV, terwijl Eindhoven zo nu en dan ook speldenprikjes uitdeelde. Kwaaitaal viel in positieve zin op en ook de andere talenten waren bedrijvig.

In de rust was veel belangstelling voor voormalig PSV-keeper Nigel Bertrams, die zijn carrière beëindigd heeft vanwege fysieke ongemakken. De doelman kwam ook uit voor Eindhoven en werd daarom in het zonnetje gezet: hij kreeg een blauw-rood shirt. Kort na de hervatting maakte Ismael Saibari zijn rentree in het eerste elftal van PSV. Hij was dicht bij de 3-0, maar miste.

Sportief viel er weinig te genieten, hoewel er af en toe wat kansen gecreërd werden. Bijvoorbeeld van Vertessen en Pepi, die hadden moeten scoren. Drommel wist zich in de slotfase te onderscheiden met een knappe redding, maar zag er bij de 2-1 van David Garden vervolgens minder goed uit.

Omdat het beste bij beide ploegen er wel vanaf was, bloedde de wedstrijd langzaam dood, al maakte Jason van Duiven in extremis er alsnog 3-1 van. In het duel met Nottingham Forest van aankomende zondag zal zichtbaarder zijn met welk elftal Bosz aan wil treden richting de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.