Bosz niet tevreden met 'saai en traag' team

Reacties

Pas in de slotfase maakte Bayer Leverkusen woensdagavond het verschil in de bekerwedstrijd tegen Union Berlin, trainer Peter Bosz zag dat het vooral in de eerste helft niet goed was wat zijn ploeg liet zien.

Bosz niet tevreden met 'saai en traag' team
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
3 - 1
Union Berlin
Union Berlin

Union Berlin was in de BayArena vijf minuten voor rust op voorsprong gekomen, twintig minuten voor tijd tekende Karim Bellarabi voor de gelijkmaker, nadat Union Berlin met tien man was komen te staan. 'Ik kan eerlijk zijn: het was niet goed in de eerste helft. We hebben het zelf niet goed gedaan, maar ik moet ook complimenten maken aan Union Berlin', vertelde Bosz na afloop van het duel in gesprek met SPORT1.

Bayer Leverkusen drong door tot de kwartfinale en werd gekoppeld aan de Bundesliga-middenmoter. Een ideale kans om op relatief simpele wijze door te dringen tot de halve finale van het Duitse bekertoernooi, maar Bosz zag dat zijn team zeker in de eerste helft niet speelde voor een plek bij de laatste vier. 'Dit was een wedstrijd waarin we twee gezichten lieten zien. Ik zag een team dat saai en traag speelde, zeker niet zoals een bekerwedstrijd gespeeld dient te worden. Dat ging beter in de tweede helft.'

Union Berlin
Keeper Rafal Gikiewicz van de tegenstander was behoorlijk boos na afloop. 'We krijgen de doelpunten tegen alsof we een basisschoolteam zijn. Bayer Leverkusen is absoluut een goed team en dat je hier verliest is geen schande. Maar we hebben het veel te makkelijk gemaakt voor ze, het is eigenlijk schandalig.'

Komende zondag wordt bekend wie Bosz met Bayer Leverkusen treft in de halve finale, Bayern München, Eintracht Frankfurt en vierdeklasser FC Saarbrücken zijn ook door naar de halve eindstrijd. De wedstrijden in de halve finale worden op 21 en 22 april afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Meer P. Bosz
Meer over P. Bosz
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.