Bosz laat Ajax met jongste basis ooit beginnen

Reacties

Ajax begint zondag met Frenkie de Jong aan de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Willem II in de Eredivisie. De middenvelder met een Tilburgs verleden is een van zes wijzigingen ten opzichte van het returnduel met Olympique Lyon in de halve finale van het Europa League-toernooi.

Bosz laat Ajax met jongste basis ooit beginnen

Trainer Peter Bosz paste de Ajax-basis flink aan in vergelijking met de avond waarop de Amsterdammers zich plaatsten voor hun eerste Europese finale sinds 1996. Hij hield alleen zijn as intact. 

In de verdediging nemen Jairo Riedewald en Kenny Tete de backposities over van Joël Veltman en Nick Viergever. Op het middenveld zijn De Jong en Donny van de Beek de adjudanten van Davy Klaassen. In de aanval krijgt Kasper Dolberg assistentie vanaf de vleugels van Justin Kluivert en David Neres. Alle wijzigingen betekenen dat Ajax met de jongste ploeg aan de aftrap komt in de geschiedenis van de Eredivisie.

Alle wijzigingen betekenen dat Ajax met de jongste ploeg aan de aftrap komt in de geschiedenis van de Eredivisie.

Van alle gespaarde spelers is alleen Lasse Schöne er vanwege een blessure niet bij. Veltman, Viergever, Amin Younes, Hakim Ziyech en Bertrand Traoré zitten naast Bosz op de bank.

Ajax verovert de eerste landstitel sinds 2014 bij een zege op Willem II én als Feyenoord punten laat liggen tegen Heracles Almelo. Het duel in Tilburg, dat om 14.30 uur begint, staat onder leiding van Serdar Gözübüyük.

'Opvallend dat Bosz juist nu rouleert bij Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.