Bosz: 'De Graafschap beschikt over veel veerkracht'

Heracles Almelo gaat zaterdagavond op bezoek bij De Graafschap. In Doetinchem hoopt trainer Peter Bosz de overwinning tegen NEC (zondag) een goed vervolg te geven.

Bosz: 'De Graafschap beschikt over veel veerkracht'

'We hebben tegenstander De Graafschap uiteraard uitvoerig bekeken en er zit bij die ploeg veel verschil tussen thuis- en uitduels, ze haalden tot nu toe zeven van de negen punten in eigen stadion', analyseert Bosz op de clubwebsite.

'In uitwedstrijden haalden ze twee punten, hoewel ze daar tot twee keer toe terugkwamen van een 2-0 achterstand naar een 2-2 gelijkspel. Dat zegt iets, De Graafschap beschikt over veel veerkracht. Ook als ze achter komen laten ze de kop niet hangen. Los van wat zij doen, moeten wij ons eigen spel spelen. Met initiatief, lef en concentratie, zoals we dat de laatste weken ook gedaan hebben.'

De Graafschap-trainer Darije Kalezic liet overigens al weten weinig te gaan sleutelen aan zijn basiself. 'Ik zie geen aanleiding om wat te veranderen. Het team heeft het goed gedaan', vertelt de oefenmeester die in Heracles 'een goede en stugge tegenstander' ziet.

Bosz zag zijn ploeg zondag tegen NEC (3-2) voor het eerst sinds zeven competitieronden weer een wedstrijd winnen. De Almeloërs hervonden daardoor de aansluiting met de middenmoot. 'Ik ben vooral blij met de manier waarop we gewonnen hebben', constateert Bosz in gesprek met Voetbal International.

'Natuurlijk zorgde de stand op de ranglijst vooraf voor druk. Je zag het aan de ontlading bij de spelers na het laatste fluitsignaal. Die was groot.' Vooral bij doelman Remko Pasveer, die er met een slechte uittrap en een veroorzaakte penalty verantwoordelijk voor was dat NEC na een 2-0 achterstand terugkwam tot 2-2.

Bosz: 'Het klinkt misschien gek, maar ik vond dat Remko een uitstekende wedstrijd heeft gekeept. Hij kapte tegen NEC ook een tegenstander uit en dat soort dingen mag hij van mij achterwege laten. Maar ik heb hem na afloop gezegd vooral door te gaan met ballen weg te schieten.'

Met het fit raken van Ellery Cairo en Andrej Rendla komt Bosz overigens weer wat ruimer in de spelers te zitten. De twee aanvallers die recent werden aangetrokken, speelden maandagavond mee in de wedstrijd van het Beloftenteam tegen Jong AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen