Bosz blijft maar winnen en nadert Champions League-plaatsen

Reacties

Bayer Leverkusen heeft zondag de vierde overwinning op rij geboekt in de competitie. Het team van trainer Peter Bosz was op eigen veld heer en meester tegen Fortuna Düsseldorf, dat in de middenmoot blijft hangen.

Bosz blijft maar winnen en nadert Champions League-plaatsen
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 0
Fortuna Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf

Bosz moest voor aanvang één wijziging doorvoeren; de geblesseerde Lars Bender stond zijn plek op het middenveld af aan Aleksandar Dragovic. Bij het bezoek uit Düsseldorf zette de 39-jarige Jaroslav Drobny, de man met een verleden bij ADO Den Haag, een nieuw clubrecord neer. Niet eerder stond iemand op die leeftijd nog in het veld bij een Bundesliga-duel van Fortuna.

Zijn collega aan de overkant, Lukas Hradecky, zag het eerste gevaar snel opdoemen. Kenan Karaman kopte na een hoekschop goed in, maar zijn inzet ging centimeters naast. Het was meteen het laatste gevaar van Düsseldorf, want daarna nam Leverkusen het heft in handen. De tweede mogelijkheid was meteen raak: na een fraaie aanval volgde een uitstekende voorzet van Kevin Volland vanaf links, die door Kai Havertz van dichtbij werd binnengetikt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zonder echt grote kansen te creëren bleef Leverkusen de rest van de eerste helft de bovenliggende partij. Met liefst 79 procent balbezit en een totaal van 518 passes voor rust - niet eerder vertoond in de Bundesliga dit seizoen - was Bosz' elftal zeer dominant. Enige domper was het wegvallen van Karim Bellarabi, die al na een kwartier de strijd staakte met een spierblessure. Lucas Alario loste hem af.

Na rust beet Fortuna iets meer van zich af, maar een tegenstoot gaf de ploeg niet. Bayer Leverkusen hield de betere kansen en schreef na ruim een uur de 2-0 bij. Mitchell Weiser loste iets dat het midden hield tussen een voorzet en een schot, waar Drobny slechts een hand tegenaan kreeg. Leon Bailey was er daarna snel bij om de rebound in het doel te schuiven. Er kwamen daarna kansen op meer doelpunten, maar die bleven onverzilverd. 

Europees voetbal
Op het moment dat Bosz zijn intrede deed in Leverkusen stond zijn club negende op de ranglijst. Na de zege op Fortuna is de vijfde plek een feit. De achterstand op plaats vier, nu in handen van RB Leipzig, bedraagt vijf punten. Aan het einde van het seizoen kwalificeren de nummers één tot en met vier zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
4
Bayer Leverkusen
34
18
4
12
69-52
+17
58
5
Borussia Mönchengladbach
34
16
7
11
55-42
+13
55
6
VfL Wolfsburg
34
16
7
11
62-50
+12
55
7
Eintracht Frankfurt
34
15
9
10
60-48
+12
54
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.