Bosnische vice-kampioen eerste Europese horde voor FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht moet in de tweede voorronde van de Europa League afrekenen met Zrinjski Mostar. De nummer twee van Bosnië-Herzegovina was donderdagavond ook in de return op eigen veld veel te sterk voor Akademija Pandev.

Bosnische vice-kampioen eerste Europese horde voor FC Utrecht
Zrinjski Mostar
Zrinjski Mostar
3 - 0
Akademija Pandev
Akademija Pandev

Vorige week was na het heenduel in Noord-Macedonië al duidelijk dat de kans groot was dat het Utrecht van trainer John van den Brom bij de start van de Europese campagne naar Bosnië-Herzegovina zou moeten afreizen. Mostar won het heenduel namelijk ook al overtuigend met 3-0.

Een week later kende de zesvoudig kampioen van Bosnië (op vijf punten van kampioen FK Sarajevo) opnieuw weinig problemen met Akademija Pandev. Stanisa Mandic, Miljan Govedarica en Renato Gojkovic maakten na rust het verschil voor de club die nog nooit een Europees hoofdtoernooi bereikte.

En dus weet Utrecht wie het volgende week donderdag treft om 18.30 uur in Stadion Galgenwaard. Een week later, op donderdag 1 augustus, reist de winnaar van de play-offs om Europees voetbal af naar Mostar, waar Luka Modric nog een jaar speelde, voor de return. AZ speelt op die data tegen het Zweedse BK Häcken.

Utrecht en AZ moeten allebei drie voorrondes overleden om het hoofdtoernooi van de Europa League te bereiken. De Domstedelingen slaagden daar voor het laatst in het seizoen 2010/11 in. Twee jaar geleden was Zenit Sint-Petersburg na verlenging maar net te sterk in de play-offs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.