Boschker adviseert Feyenoord, Jupiler League in de nacht

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Boschker adviseert Feyenoord, Jupiler League in de nacht

• Vooral niet veel naar Ajax en PSV kijken. Dat is het advies van Sander Boschker aan Eredivisie-koploper Feyenoord. In het AD bespreekt de doelman die kampioen werd met FC Twente de titelkansen van de Eredivisie-koploper. 'Steve McCLaren was onze coach. Die hoorde je toen echt nooit over Ajax. Die voelde dat perfect aan: dat gaat alleen maar averechts werken. En juist dat doodzwijgen gaf ons ook wel kracht.'

• Bij Fortuna Sittard zijn ze niet blij met de manier waarop Veronica omspringt met de Jupiler League-samenvattingen. De Limburgers hebben een klacht ingediend nadat de wedstrijdbeelden in de nacht van maandag op dinsdag pas om 01.50 uur werden uitgezonden, na de film King Kong. 'Fortuna vindt een dergelijk tijdstip niet in het belang van de clubs en de fans', stelt de club, die in gesprek gaat met Coöperatie Eerste Divisie (CED), in een statement.

Wij helpen trouwens graag:

• Vergeet rondtrekken door Azië of een feestvakantie in een Spaanse badplaats. Begin als voetballiefhebber eerst maar eens met het afwerken van deze bucketlist van FourFourTwo.

• Dan ben je de trainer van de tegenstander en scheidsrechter en stap je na afloop de kleedkamer van de tegenstander binnen om een geweldige speech te geven. Tarrimo Boekhoudt is de naam van de vrijwilliger van voetbalclub Quick Steps. Hulde!

'Hij is een echte captain, ik zou zelfs willen zeggen de perfecte captain. Philipp is een jongen van de club, geboren in München en ontzettend intelligent.'
Zo. Dat kan Philipp Lahm in zijn zak steken. Karl-Heinz Rummenige, de bestuursvoorzitter van Bayern München is vol lof over de jubilaris, die zaterdag zijn vijfhonderdste wedstrijd speelde voor de topclub.

'Ik zou Botteghin aanraden om voor het Nederlands elftal te kiezen. Virgil van Dijk kan ook wel eens geblesseerd zijn, toch? Het Braziliaanse elftal zal Botteghin nooit meer halen, maar Oranje zou een paar seizoenen heel veel plezier van hem kunnen hebben, al is het maar voor één eindronde. Botteghin is misschien wel de beste speler van Feyenoord. Zijn motoriek is wat gebrekkig, maar ga er maar een middagje tegen spelen.'
• Als scout van NAC deed Frans Bouwmeester verslag van Eric Botteghin, die vervolgens overkwam van PEC Zwolle. Nu pleit de voormalige talentenjager in het Algemeen Dagblad voor een kans voor de verdediger van Feyenoord in het Nederlands elftal.

• Niet iedereen is het eens over de kwaliteiten van Nick Marsman, maar dat de doelman zijn diensten voor FC Twente heeft geleverd, is duidelijk. Marsman speelde tegen Feyenoord (0-2) zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd voor De Tukkers. Daarmee voegt hij zich bij de Club van Honderd, die 130 spelers kent. Onder hen namen als Sander Boschker (562 duels), Fred Rutten (304) en Jeroen Heubach (273).

• De spelers van Olimpia en Motagua zullen het slot van hun onderlinge duel in de competitie van Honduras niet snel vergeten. Beide ploegen scoorden in de laatste vijf minuten waardoor Motagua op een 1-2 winst afstevende, maar diep in de extra tijd trok een merkwaardig doelpunt de stand weer recht. Op de treffer zelf is weinig aan te merken, maar dat de scheidsrechter de goal goedkeurt terwijl een supporter met een tweede bal ook scoort, is uiterst opmerkelijk.

Marcelo heeft het aan de stok gekregen met enkele fans van Real Madrid. De verdediger van De Koninklijke felicititeerde zijn vriend en Barcelona-aanvaller Neymar op Instagram en dat leverde hem een hoop kritiek op in de reacties onder de foto. Dat liet Marcelo niet over zijn kant gaan. Hij reageerde met: 'Rot op, idioten!'.

Magrin parabéns muitas felicidades 🎉🎈🍾 Muita saúde muito amor e sucesso irmaozin Te amo!!! @neymarjr

Een foto die is geplaatst door Marcelo Vieira Jr. (@marcelotwelve) op

'Jesus is een snelle, scherpe en slimme speler. Toch moeten we voorzichtig zijn met hem. We moeten niet te opgewonden raken, want we moeten ons richten op onze prestaties. Na afloop van het seizoen mogen we over hem praten. En over de anderen, zoals Leroy Sané en Raheem Sterling. We hebben veel goede jonge spelers, dat hoort bij het beleid van de club en daarmee willen we kampioen worden.'
• Manchester City-middenvelder Yaya Touré ziet veel talent in zijn ploeggenoot Gabriel Jesus, maar waarschuwt hem ook om gefocust te blijven. De negentienjarige aanvaller kwam in januari over van Palmeiras en was zondag met twee goals verantwoordelijk voor de winst van City op Swansea (2-1).

• Willem II-aanwinst Obbi Oulare maakte zijn debuut tegen Heracles (1-3) met een hotelkamer als onderkomen, maar zal voor het carnaval van eind deze maand een eigen appartement hebben gevonden. 'Ik heb de stad al een klein beetje leren kennen. Dat ga ik later nog meer doen. Oh, is het straks carnaval? Mooi! Dat heb ik vroeger in Waregem op school ook al meegemaakt.' Of het volksfeest in Tilburg, dat straks wordt omgedoopt tot Kruikenstad, veel verschilt van het Belgische carnaval, zal Oulare binnenkort aan den lijve ondervinden. (Clubwebsite)

'Ik dacht: Hij gaat of bij Jan Smit in het zwembad of het kan wat worden. Het was een bal met een moeilijkheidsgraad van de Champions League en hij ging er ook in zoals in de Champions League. Het is moeilijk om zo'n bal met de juiste snelheid te raken. Zeker met rechts, mijn verkeerde been. Bij zoiets zijn de sociale media natuurlijk heel leuk, deze ga ik bewaren. Dat ik aan het einde van mijn carrière nog zo'n goal maak, ik kan er echt niet over uit. Deze maak ik nooit meer. Mijn zoontje zal trots zijn als ik hem laat zien.'
• Volendam-middenvelder Kees Kwakman over zijn werelddoelpunt tegen FC Den Bosch (2-1).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.