Borussia Dortmund is alle Haaland-geruchten nu al meer dan zat

Reacties

Borussia Dortmund is allesbehalve van plan om na Jadon Sancho ook Erling Haaland nog eens voor veel geld te verkopen. De transferzomer duurt nog lang, maar bij de Duitsers zijn ze de vele geruchten over de toekomst van de Noorse superspits nu al meer dan zat.

Borussia Dortmund is alle Haaland-geruchten nu al meer dan zat
© Pro Shots

De twintigjarige Haaland maakte in 59 wedstrijden al 57 doelpunten voor Dortmund en die ongelooflijke cijfers zorgen voor veel belangstelling. De spits wordt haast dagelijks met een transfer naar een vermogende topclub in verband gebracht, maar Dortmund heeft nog geen bod ontvangen. Daar zit de club ook helemaal niet op te wachten: BVB wil Haaland niet laten gaan.

Maandag meldden de spelers van Dortmund zich bij de club, voor enkele gebruikelijke tests aan het begin van de voorbereiding. Haaland was nergens te bekennen en dat zorgde direct weer voor speculatie. Technisch directeur Michael Zorc werd gevraagd naar de afwezigheid van de Noor. 'Haaland? Die zit al in Engeland', antwoordde de bestuurder met een knipoog.

Afgelopen weekend kreeg Zorc ook al vragen over Haaland, nadat in de Engelse tabloids was beweerd dat Chelsea ver wil gaan voor de aanvaller. Zorc slaakte toen ook al een diepe zucht. 'Er is niets veranderd: wij willen gewoon met Erling het nieuwe seizoen in', benadrukte de bestuurder voor de zoveelste keer.

Dortmund speelt dinsdag zijn eerste oefenwedstrijd onder de nieuwe trainer Marco Rose; Haaland zal er dan nog niet bij zijn. De spits werkte bij Red Bull Salzburg overigens al eens samen met Rose, die Haaland destijds echter nog nauwelijks in actie liet komen. Dat zal bij Dortmund wel anders zijn. 'Hoe ik zijn ontwikkeling van de laatste jaren het beste kan omschrijven? Een raket!', zei Rose over Haaland. 'Natuurlijk ben ik heel blij dat ik over zo'n speler kan beschikken bij Dortmund.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.