Borussia Dortmund even alleen koploper in Duitsland

Borussia Dortmund heeft vrijdagavond op bezoek bij 1. FC Nürnberg geen fouten gemaakt. De Duitse kampioen won met 2-0 en is zodoende ook na dit weekend nog koploper in de Bundesliga. Bayern München en Schalke 04 kunnen deze speelronde nog wel langszij komen.

Borussia Dortmund even alleen koploper in Duitsland

In het eerste bedrijf slaagden de bezoekers er niet in de ban te breken. Dat lukte wel kort na de onderbreking. Sebastian Kehl was na drie minuten het eindstation van een fraaie Dortmund-aanval: 0-1.

In de slotfase maakte Lucas Barrios met een rebound aan alle twijfel een einde. De treffer van de aanvaller was voor hem zeer welkom. Tijdens de afgelopen periode mocht Barrios vertrekken omdat hij niet langer bovenaan staat in de pikorde, de Paraguayaan besloot echter te blijven. Volgens eigen zeggen uit liefde voor de Dortmund-fans. Die warmte beantwoordde hij vrijdag met een treffer.

Door de zege is Dortmund nu drie punten los van de voormalige medekoplopers Bayern München en Schalke 04. Borussia Mönchengladbach volgt op vier punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's