Borussia Dortmund aast op depressie in het Beierse hogedrukgebied

Reacties

Bayern München en Borussia Dortmund hebben dit seizoen hun eigen glazen – lees ruime voorsprong - een paar keer ingegooid. Het Bundesliga-seizoen krijgt op de laatste speeldag een (onverwachte) apotheose.

Borussia Dortmund aast op depressie in het Beierse hogedrukgebied
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
0 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Bayern München
Bayern München
5 - 1
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Het ultieme droomscenario is al een paar keer door zijn hoofd gegaan. Arjen Robben staat met zijn aanvalsmaatje Franck Ribéry eindelijk weer eens in de basis bij Bayern, dat zaterdag tegen Eintracht Frankfurt de laatste benodigde puntjes binnensleept. Robbery zegt dan met de titel de Bundesliga vaarwel. Een traditionele bierdouche valt hen ten deel.

De marge van twee punten biedt duidelijke aanknopingspunten voor een kampioensscenario. Toch is er in München minder sprake van de ogenschijnlijk ingebakken zelfverzekerdheid, van de arrogantie van de macht. De Beierse machine vertoont de laatste twee weken te veel haperingen om er helemaal gerust op zijn. De sportieve tegenvallers voeren ook de druk op bij trainer Niko Kovac. De Kroaat zit dit seizoen ondanks de kans op nog twee prijzen op een wankele stoel.

De speculaties over een wisseling van de wacht met de coach als slachtoffer steken de laatste weken weer de kop op, als teken van onrust en ongeduld. De naam Ralf Rangnick zingt deze week nadrukkelijk rond. De geruchten passen ook bij een club die als FC Hollywood naam heeft gemaakt.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

De onrust bij Bayern staat in schril contrast met de ogenschijnlijke oase van rust bij Borussia Dortmund. 'We zitten nu in een situatie dat Bayern alles te verliezen heeft en wij alles te winnen. Er is geen druk voor ons, de druk ligt meer in het zuiden', zei directeur Hans-Joachim Watzke.

De woorden passen bij de gekozen weg om de spelers ver te houden van de druk te moeten winnen. Los van de verplichte nummers als de persconferentie van trainer Lucien Favre blijven de monden op elkaar in Dortmund. Deze week zijn er ook geen openbare trainingen bij BVB. De deuren blijven zo goed als gesloten.

Het morsen van Der Rekordmeister biedt BVB immers hoop, hoop op een wonder. Het stadsbestuur heeft al plannen gemaakt voor de rijtoer, die de spelers een dag na het wonder door Dortmund moet voeren. De plaatselijke politie rekent in dat geval op meer dan 200 duizend mensen.

De uitgetekende plannen en scenario's liggen dus al klaar. Het is nu aan Dortmund zelf om in het Ruhrgebied de onverwachte zon te laten schijnen en het Beierse hogedrukgebied een depressie te bezorgen. Wordt Favre uitgerekend tegen zijn voormalige club Borussia Mönchengladbach kampioen? De rentree van Marco Reus, met ook een verleden bij Die Fohlen, biedt extra hoop. Robbery staat klaar om BVB van die hoop te beroven, als laatste saluut in de Bundesliga. Het belooft een zinderende ontknoping te worden. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.