Boruc bezorgt Fiorentina gelijkspel bij Juventus

Juventus is er in eigen huis niet in geslaagd te winnen van Fiorentina. Artur Boruc bleek een sta-in-de-weg voor de ploeg uit Turijn, die er slechts één keer in slaagde te scoren (1-1).

Boruc (foto) kwam afgelopen zomer over van Celtic, maar hield tot de zware blessure van Sebastien Frey de bank warm bij Fiorentina. Sinds de Poolse doelman een kans kreeg bij Viola liet hij zien waartoe hij in staat is. Zo ook in het uitduel met Juventus, dat vooral in de tweede helft telkens weer stuitte op Boruc.

De bezoekers kwamen in de vierde minuut gelukkig op voorsprong door een eigen treffer van Marco Motta en beperkte zich daarna enkel tot verdedigen. Juventus kwam er niet doorheen. Alleen invaller Simone Pepe wist Boruc acht minuten voor tijd te passeren via een directe vrije trap. Zes minuten later ontving Felipe zijn tweede gele kaart, maar ook met tien man bleef Fiorentina op de been.

Door de remise heeft Juventus nu 24 punten uit veertien wedstrijden. Zondag kan de ploeg gepasseerd worden door AS Roma, dat nu nog vijfde staat. Fiorentina blijft ondanks de puntendeling op de dertiende plaats steken met zestien punten uit veertien duels. Foto: VI Images