Boro en Sunderland winnaars van 'degradatie-avond'

Middlesbrough en Sunderland waren de grote winnaars van de dinsdag, want van de zes degradatiekandidaten die deze avond in actie kwamen, pakten zij als enige drie punten.

Middlesbrough-Wigan Athletic 1-0
Afonso Alves zag vanaf de tribune 'zijn' Middlesbrough na iets meer dan een kwartier op een dikverdiende voorsprong komen. Jeremie Aliadiere krulde heel fraai de bal in de voor hem dichtstbijzijnde hoek en zette daarmee zijn ploeg op 1-0. Na rust had Boro het heel wat moeilijker, maar de Teessiders overleefden de schaarse Wigan-kansen in de tweede helft zonder de zege prijs te geven. Bij Wigan stond Mario Melchiot in de basis, terwijl George Boateng vanaf de Boro-tribune moest toekijken.

Bolton Wanderers-Fulham 0-0
Bolton en Fulham kwamen niet verder dan een teleurstellend gelijkspel in het Reebok Stadium, wat hen na afloop op een fluitconcert kwam te staan van het thuispubliek. Erik Nevland zat op de tribune namens Fulham en de Noor zag Gretár Steinsson negentig minuten voetballen in het shirt van Bolton.

Sunderland-Birmingham City 2-0
Sunderland is in ieder geval voor even uit de degradatiezone. The Black Cats waren niet veel beter dan Birmingham, maar slaagden er wél in te scoren. Na een kwartier tikte Daryl Murphy vanaf vijf meter de bal in het doel nadat Kenwyne Jones al koppend een vrije trap had verlengd. En in de zeventigste minuut was het invaller Rade Prica, die tijdens zijn debuut voor de 2-0 tekende. Hij profiteerde van een slappe terugspeelbal van Liam Ridgewell en werkte de bal over de uitkomende doelman Maik Taylor in het doel. Daniel de Ridder zat niet bij de selectie van Birmingham.

Middlesbrough blijft dertiende met 25 punten. Sunderland heeft 23 punten en klom naar de veertiende plaats. Bolton is zestiende met 21 punten. Birmingham staat op de zeventiende plaats met twintig punten, en dat zijn er net zo veel als nummer achttien Wigan Athletic. Fulham is negentiende met zestien punten.

Bekijk hier al onze video's