Boro, Brighton en Burnley jagen op ticket van 215 miljoen

Reacties

De promotiestrijd in het Championship is in jaren niet zo spannend geweest. Burnley, Middlesbrough en Brighton & Hove Albion zijn verwikkeld in een driekoppige ratrace om twee tickets voor de Premier League.

Boro, Brighton en Burnley jagen op ticket van 215 miljoen

De bovenste twee plaatsen van het Championship geven recht op promotie naar de Premier League. Met nog twee duels te spelen is de spanning om te snijden. Burnley, Boro en Brighton hebben namelijk allemaal 87 punten. Zelfs de doelsaldi zijn vrijwel allemaal gelijk: +33, +32 en +30. Een ticket voor de Premier League is door de enorme stijging aan inkomsten uit tv-gelden en andere commerciële revenuen rond de 215 miljoen euro waard.

Vrijdagavond voegt Middlesbrough (op de foto sterspeler Stewart Downing) met een uitduel met Birmingham City een nieuw hoofdstuk toe aan de Engelse promotiesoap. Brighton en Burnley komen maandag pas in actie, thuis tegen respectievelijk Derby County en Queens Park Rangers. De week erna, tijdens de 46ste en laatste speelronde, bereikt de concurrentiestrijd haar apotheose met de kraker Boro - Brighton. Burnley gaat dan op bezoek bij het al gedegradeerde Charlton Athletic.

Bij Brighton staan met Danny Holla (ex-FC Groningen en ADO Den Haag) en Elvis Manu (ex-Feyenoord) twee oude bekenden uit de Eredivisie onder contract. Het duo heeft dit seizoen echter amper gespeeld voor The Seagulls. Middlesbrough heeft de beschikking over voormalig Vitessenaar Tomás Kalas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.