Bordeaux verrast PSV met streep door transfer De Jong

Reacties

Luuk de Jong vertrekt niet naar Bordeaux. PSV meldt dat de Fransen - verrassend - een streep hebben gezet door een transfer van de spits naar de Ligue 1.

Bordeaux verrast PSV met streep door transfer De Jong

Het leek lange tijd een kwestie van tijd voordat De Jong naar de huidige nummer vijf van Frankrijk zou vertrekken. De Eindhovenaren melden dinsdag echter zelf dat Bordeaux de stekker uit de onderhandelingen heeft getrokken. Dat verbaast de clubleiding van PSV ten zeerste, omdat niets een transfer in de weg leek te staan. Nu is het nog maar de vraag of de ontevreden De Jong deze zomer nog vertrekt uit Eindhoven.

De 27-jarige spits was twee jaar geleden nog topscorer, droeg in een minder succesvol vorig seizoen nog de aanvoerdersband, maar is de status van aanvoerder inmiddels kwijtgeraakt aan Marco van Ginkel én moest zijn basisplaats inleveren bij Jürgen Locadia. Een transfer leek voor alle partijen dan ook de meest wenselijke oplossing.

Al geruime tijd leek duidelijk dat Bordeaux de nieuwe werkgever van De Jong zou gaan worden. Het leek echter wachten op een vertrek van spits Diego Rolán uit de Franse wijnstreek, en de Uruguayaan werd dinsdagochtend inderdaad voor een seizoen verhuurd aan Málaga. Omdat De Jong er wel uitkwam met Bordeaux, en ook beide clubs een akkoord hadden, komt het voor PSV als donderslag bij heldere hemel dat de overstap nu toch is afgeketst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.