Bordeaux verliest bij Saint-Etienne, gelijkspel PSG

Olympique Lyon kan zaterdag bij winst op RC Lens alleen aan kop komen in de Ligue 1, aangezien Girondins Bordeaux verloor bij Saint-Etienne. Ook Paris Saint-Germain leed puntenverlies.

Saint-Etienne-Girondins Bordeaux 3-1De regerend kampioen liep bij middenmoter Saint-Etienne tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. Al na een half uur keek Bordeaux tegen een 2-0 achterstand aan door treffers van Augusto Fernandez en Ilan. Twintig minuten voor tijd benutte Jussiê een strafschop, waardoor hij de bezoekers terug in de wedstrijd bracht. Het werd echter nog 3-1 voor Saint-Etienne, door een doelpunt van Dimitri Payet in de slotseconden van het duel.

Paris Saint-Germain-AS Nancy 1-1Net als Bordeaux kwam ook PSG in de achtste speelronde niet tot winst. De ploeg uit Parijs kwam thuis tegen AS Nancy niet verder dan een gelijkspel. De bezoekers namen in de dertiende minuut brutaal de leiding door een treffer van Youssouf Hadji. Lang kon Nancy echter niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later zorgde Stéphane Sessegnon voor de 1-1. Dat bleek de laatste treffer van de wedstrijd, waardoor PSG blijft steken op drie zeges.

Bordeaux behoudt ondanks het gelijkspel de koppositie, maar achtervolger Olympique Lyon kan de ploeg van trainer Laurent Blanc deze speelronde nog passeren. Paris Saint-Germain staat op de vijfde plaats, de club uit Parijs heeft zes punten minder dan Bordeaux.