Booy: 'Op basis van de tweede helft punten laten liggen'

Promovendus Go Ahead Eagles is het seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij FC Utrecht. Toch hadden Go Ahead-trainer Foeke Booy en doelpuntenmaker Xander Houtkoop het idee dat er meer in had gezeten.

'Op basis van de tweede helft hebben we twee punten laten liggen', concludeerde Booy tegenover FOX Sports. Houtkoop had een soortgelijke lezing. 'Ik denk dat we hadden moeten winnen. Als je zag hoeveel kansen we creëerden in de tweede helft, was het gewoon zonde dat je die niet afmaakt.'

In de eerste helft was Go Ahead volgens Booy nog zoekende. 'De eerste helft waren we niet onszelf. We kregen geen grip en waren te druistig aan de bal. Dat zorgde voor problemen. Met name in balbezit maakten we verkeerde keuzes.'

Daarop nam Booy het woord in de rust. 'De trainer zei dat we gewoon ons spel moesten spelen', vertelde Houtkoop na afloop. 'Dat deden we in de eerste helft niet. Het was heel veel achteruit lopen. Heel veel verdedigen. Je kwam er een paar keer voetballend doorheen, maar dat was maar heel zelden in de eerste helft.'

Zijn doelpunt en het gelijkspel gaven Houtkoop goede hoop voor het komende seizoen. 'Het is lekker voor mij, maar ook voor het team om hier een resultaat neer te zetten. Utrecht-uit is altijd lastig, maar nu hebben we die wedstrijd al gehad.'