Booy en Been sluiten 2012 met een teleurstelling af

Trainer Mario Been heeft het kalenderjaar met RC Genk afgesloten met een tegenvallend resultaat. Collega Foeke Booy staat er met Cercle Brugge beroerd voor na weer een nederlaag.

Booy en Been sluiten 2012 met een teleurstelling af

Waasland-Beveren – RC Genk 1-1RC Genk heeft het kalenderjaar 2012 afgesloten met een mager 1-1 gelijkspel bij Waasland-Beveren, waardoor het opnieuw terrein moet prijsgeven in de strijd om de Belgische titel. De ploeg van trainer Mario Been oogstte slechts één punt uit de laatste drie duels.

De openingstreffer van Jelle Vossen na ruim een half uur bleek geen basis voor een overwinning voor Genk. De Israëlische aanvaller Barak Badash bezorgde Waasland-Beveren een punt, ook doordat Glynor Plet in de slotfase een Genkse kans liet liggen.

SV Zulte-Waregem – OH Leuven 2-1SV Zulte-Waregem heeft dankzij een nipte 2-1 zege op OH Leuven een historische prestatie geleverd. Nimmer ging het de winterstop in als nummer twee. De overwinning op OH Leuven kwam moeizaam tot stand. De inbreng van Mahamadou Habibou was daarbij cruciaal. In de 89ste minuut werd hij met zijn tweede treffer van de middag matchwinner voor Zulte-Waregem, dat alleen Anderlecht voor zich moet dulden.

SC Lokeren – Cercle Brugge 3-0Voor Cercle Brugge ziet het er in de strijd tegen degradatie steeds slechter uit. De formatie van trainer Foeke Booy leverde tegen SC Lokeren een slechte prestatie af, hetgeen tot uitdrukking kwam in een kansloze 3-0 nederlaag. Cercle Brugge staat met veertien punten laatste in de Eerste Klasse.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's