Bondscoach van Ghana bij hotel aangevallen na nederlaag op Afrika Cup

Reacties

Bondscoach Chris Hughton van Ghana is zondag na de teleurstellende nederlaag tegen Kaapverdië op de Afrika Cup belaagd door een boze supporter van The Black Stars. Het is onduidelijk hoe Hughton eraan toe is.

Bondscoach van Ghana bij hotel aangevallen na nederlaag op Afrika Cup
© Pro Shots
Ghana
Ghana
1 - 2
Kaapverdië
Kaapverdië

Ghana verloor zondag de eerste wedstrijd op de Afrika Cup in Ivoorkust van Kaapverdië en na het duel zocht een boze supporter de confrontatie met Hughton bij het spelershotel in Abidjan. De man viel de voormalig Iers international aan, waarna hij werd overmeesterd en door de politie werd gearresteerd.

De Ghanese bond heeft nog geen officiële reactie gegeven op het incident. Hughton, voormalig manager van Newcastle United, Birmingham City, Norwich City, Brighton & Hove Albion en Nottingham Forest, is sinds maart 2023 bondscoach bij Ghana. Daarvoor was hij al technisch adviseur bij de Ghanezen.

Ghana ging zondag tegen Kaapverdië verrassend onderuit door doelpunten van geboren Rotterdammers Jamiro Monteiro en Garry Rodrigues en wacht donderdag een groepsduel met Egypte. Mozambique is de andere tegenstander in Groep B van de Afrika Cup.

Afrika Cup

Stand Groep B Afrika Cup 2023 Côte d'Ivoire

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Kaapverdië
3
2
1
0
7-3
+4
7
2
Egypte
3
0
3
0
6-6
0
3
3
Ghana
3
0
2
1
5-6
-1
2
4
Mozambique
3
0
2
1
4-7
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.