Bondscoach Scaloni kent geen twijfel: 'Messi is de beste aller tijden'

Reacties

Bondscoach Lionel Scaloni van Argentinië noemt Lionel Messi na de gewonnen halve finale tegen Kroatië de beste speler aller tijden. De aanvoerder van La Albiceleste leidde de Argentijnen met een goal en een assist naar de WK-finale.

Bondscoach Scaloni kent geen twijfel: 'Messi is de beste aller tijden'
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
3 - 0
Kroatië
Kroatië

Messi opende in de eerste helft de score vanaf de strafschopstip en leidde met een geweldige dribbel de 3-0 in van Julián Álvarez. De 35-jarige aanvaller werd dinsdag de eerste speler die in vier verschillende WK-duels zowel scoorde als een assist gaf én hij kroonde zich tot topscorer aller tijden van Argentinië op WK's met elf treffers.

Op de persconferentie na de halve finale werd bondscoach Scaloni gevraagd of hij Messi de beste speler aller tijden vindt. 'Soms lijkt het erop dat wij dat als Argentijnen natuurlijk zeggen omdat Leo Argentijns is, maar ik twijfel er niet aan om het te zeggen: Leo is inderdaad de beste speler ooit', verklaarde keuzeheer van de Argentijnen.

'Ik voel me bevoorrecht om zijn bondscoach te zijn. Ik voel me vereerd om hem te mogen trainen en hem te zien spelen. Het is iets bijzonders, want elke keer dat je Leo ziet spelen, dan is hij een enorme bron van motivatie voor zijn teamgenoten, de mensen, voor de hele wereld', aldus Scaloni.

Rol Álvarez
De bondscoach van Argentinië prees uiteraard ook de rest van het elftal, zoals Álvarez, die twee keer het net vond. 'Julián speelde uitstekend, niet alleen vanwege zijn goals. Hij was in zijn rol ook erg belangrijk voor onze middenvelders. Hij toonde veel spelintelligentie. We zijn heel blij met hem: wat we op het veld van hem verlangen, voert hij uit.'

Scaloni treedt met het bereiken van de WK-finale in de voetsporen van illustere voorgangers als Cesar Luis Menotti, Carlos Bilardo en Alejandro Sabella. Een mooi gezelschap, vindt de oud-international van Argentinië. 'De finale bereiken is geweldig, maar ik kan mezelf niet met hen vergelijken. Ik voel me wel trots dat ik ons land mag vertegenwoordigen in een WK-finale. Ik ben echt een bevoorrecht persoon.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.