Bondscoach denkt niet dat Rode Duivels te oud zijn op EK

Reacties

Bondscoach Roberto Martínez van België denkt niet dat zijn ploeg te oud is om een goed figuur te slaan op het EK in 2021. Volgens veel analytici is het uitstellen van EURO 2020 als gevolg van de coronacrisis slecht nieuws voor De Rode Duivels.

Bondscoach denkt niet dat Rode Duivels te oud zijn op EK
© Pro Shots

Met name enkele verdedigende boegbeelden van de Gouden Generatie zijn al aardig op leeftijd, zoals Vincent Kompany (35 jaar in 2021), Thomas Vermaelen (35), Jan Vertonghen (34) en Toby Alderweireld (32).

'We hebben een geweldige campagne gehad en onze defensie heeft erg goed gepresteerd', laat Martinez weten aan Sporza. 'Natuurlijk worden ze niet jonger. Elke speler wordt een jaartje ouder. Daar hebben we altijd rekening mee gehouden. We werken niet alleen met de jongens op het veld. Ik maak me niet te veel zorgen. De overgang en doorstroming zijn al begonnen. Ik voel dat genoeg spelers kunnen opstaan en dat genoeg spelers dit niveau kunnen aanhouden.'

Tijdens de laatste interland, de met 6-1 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus, opteerde Martínez voor een driemansdefensie. Naast Alderweireld was daarin plaats voor de 22-jarige Elias Cobbaut (Anderlecht) en de 24-jarige Jason Denayer (Olympique Lyon).

Martínez wijst erop dat hij de afgelopen jaren de doorstroming goed in de gaten heeft gehouden. 'We hebben de voorbije jaren al jongeren in de kern gebracht. Kijk maar naar Verschaeren, Raman, Verstraete en Cobbaut. Het pad is duidelijk. We willen jongeren kansen geven. Zo krijg je een competitief geheel. Onze strategie is niet veranderd.'

Het doorschuiven van het EK naar 2021 heeft grote sportieve gevolgen voor de nationale selecties:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.