Bomber Giroud rekent af met Milan-vloek

Reacties

Olivier Giroud, 35 jaar en spits van beroep. En de man die hard op weg is de vloek van het rugnummer 9 in Milaan naar de prullenbak te verwijzen.

Bomber Giroud rekent af met Milan-vloek
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
4 - 0
Lazio
Lazio

'Wat een avond, alweer…', stuurde Giroud de wereld in. De 35-jarige spits was voor de tweede keer op rij de gevierde man bij AC Milan. Net als Internazionale in de Serie A incasseerde Lazio vier dagen later twee goals van de Franse routinier. De Bomber  legde de solide basis voor het Coppa Italia-succes.

Met name, of liever gezegd alleen in San Siro heeft hij zijn draai gevonden als goalgetter. Zijn laatste acht thuisduels als basisklant leverden tien doelpunten op. Giroud is bovendien een van de weinigen die dit decennium in vier duels op rij in San Siro tot scoren is gekomen. Alleen Zlatan Ibrahimovic en Hakan Calhanoglu kunnen bogen over zo'n reeks.

Met zijn scoringdrift rekent Giroud af met de vraagtekens die afgelopen zomer werden gezet bij zijn overstap van Arsenal naar Milan. Hij rekent ook af met een Rossoneri-vloek. Sinds goaltjesdief SuperPippo Inzaghi in 2012 afzwaaide haalde alleen André Silva de dubbele cijfers met het nummer 9 op zijn rug. Het rugnummer bleek meer een last dan een zegen. De Fransman lijkt, ondanks dat hij acht duels mist door blessures, met het evenaren van Silva al hard op weg een streep te zetten door de vloek.

Giroud heeft nog maanden om nog meer in de voetsporen te treden van zijn illustere voorgangers. Daarmee kan hij zijn gedroomde Milan-avontuur nog meer kleur geven. 'Toen ik jong was, keek ik op naar Jean-Pierre Papin, Andriy Shevchenko en natuurlijk Paolo Maldini. Deze club heeft me doen dromen. Ik was ook een grote fan van Marco van Basten. Zoveel grootse spelers hebben voor deze enorme club gespeeld', zei hij bij zijn entree afgelopen zomer. Is hij de volgende? 

Bij zijn entree in San Siro schreven we over de spitsen die zich stukbeten op de vloek van het rugnummer 9.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.