Bolton Wanderers beleeft nieuw dieptepunt: te weinig spelers voor wedstrijd

Reacties

Eigenlijk zou Bolton Wanderers dinsdagavond een thuiswedstrijd spelen tegen Doncaster Rovers. De club uit Bolton heeft deze wedstrijd echter eigenhandig uit het programma van de League One gehaald. De club maakt zich zorgen om het welzijn van de jeugdspelers op wie een beroep gedaan moet worden, nu slechts drie selectiespelers beschikbaar zijn voor het team van coach Phil Parkinson.

Bolton Wanderers beleeft nieuw dieptepunt: te weinig spelers voor wedstrijd

Dat Bolton Wanderers betere tijden heeft gekend mag een bijzonder groot understatement genoemd worden. De club werd in 2005 nog zesde in de Premier League, maar is inmiddels afgezakt tot de onderste regionen van de League One. Spelers zijn er nauwelijks nog over en dus werd de wedstrijd van dinsdagavond tegen Doncaster Rovers uit het programma gehaald.

Statement
'Hoewel de dreiging van sancties ons duidelijk boven het hoofd hangt, is er geen enkele reden om het welzijn van onze jonge spelers in gevaar te brengen', begint Bolton Wanderers het statement waarin duidelijk wordt gemaakt dat de club dinsdagavond niet in actie zal komen. 'We maken dan ook met veel spijt bekend dat we genoodzaakt zijn om de wedstrijd tegen Doncaster Rovers uit te stellen.'

Coach Phil Parkinson.
Coach Phil Parkinson.

Het besluit komt bepaald niet uit de lucht vallen. Zaterdag tegen Tranmere Rovers kreeg Bolton Wanderers met 5-0 klop. Niet zo vreemd, aangezien coach Parkinson slechts drie spelers kon opstellen die geen jeugdspelers waren. Alleen Luke Murphy, Jason Lowe en James Weir waren beschikbaar voor het eerste elftal. De rest van het elftal werd aangevuld door spelers uit jeugdelftallen. Datzelfde was het geval in de wedstrijd daarvoor tegen Coventry City. Die wedstrijd werd nog knap gelijkgespeeld (0-0). Bolton Wanderers begon toen aan de wedstrijd met het jongste elftal (gemiddeld negentien jaar, red.) in de historie van de club. Een historie die toch al 145 jaar teruggaat.

'Met zoveel blessures en afwezigen verdient onze jonge ploeg enorm veel krediet voor de prestaties van de afgelopen weken. Maar in overleg tussen de medische staf en het management van de club is er besloten dat wij niet wéér een beroep kunnen doen op onze jeugdspelers zonder een langere periode van rust. We kunnen dit in het kader van welzijn en ontwikkeling onmogelijk toestaan.'

Bij Doncaster Rovers zijn ze verrast door het niet doorgaan van de wedstrijd. 'Bolton Wanderers heeft de wedstrijd uitgesteld zonder akkoord van ons of de EFL (de organisatie van de competitie, red.). We zijn verrast door het nieuws dat Bolton op social media bekendmaakte. We hebben veel sympathie voor de toestand waarin de club verkeert, maar wij hebben ons op deze wedstrijd voorbereid zoals we ons op elke andere wedstrijd zouden voorbereiden.'

Overname
Al maandenlang gaat het bij Bolton Wanderers over allerlei zaken behalve voetbal. In mei werd de club onder curatele gesteld nadat voormalig eigenaar Ken Anderson en de beoogde nieuwe eigenaar, Laurence Bassini, niet op tijd tot een akkoord omtrent een overname kwamen. Inmiddels is de club in afwachting van een overname door Football Ventures. Deze liep vertraging op, omdat Bassini naar de rechter was gestapt om deze overname te blokkeren. 

Het is niet de eerste keer dat Bolton Wanderers verstek laat gaan bij een wedstrijd. De laatste thuiswedstrijd van vorig seizoen tegen Brentford kon ook niet worden gespeeld, omdat spelers in staking gingen. Zij hadden vanaf maart geen salaris gekregen en dus weigerden de spelers hun voetbalschoenen aan te trekken. Deze zomer bleef er dan ook weinig over van de selectie die vorig seizoen niet kon voorkomen dat de club na één seizoen in het Championship weer afdaalde naar de League One, het derde voetbalniveau in Engeland. Liefst 23 spelers vertrokken deze zomer voor aanvang van het seizoen waarin met twaalf minpunten werd begonnen door de financiële malaise. Na nederlagen tegen Wycombe Wanderers en Tranmere Rovers en een gelijkspel tegen Coventry City zijn er nog elf minpunten over.

Jay Jay Okocha tijdens een benefietduel bij Bolton Wanderers.
Jay Jay Okocha tijdens een benefietduel bij Bolton Wanderers.

Sam Allardyce
Sam Allardyce heeft ook gereageerd op de perikelen bij de club die hij tussen 1999 en 2007 onder zijn hoede had. Met spelers zoals Youri Djorkaeff, El-Hadji Diouf, Jay Jay Okocha en Nicolas Anelka leidde hij The Trotters onder meer naar een zesde plek in de Premier League in 2004/05. 'Natuurlijk zullen de spelers vermoeid zijn, omdat ze op een niveau moeten spelen waar ze (de jeugspelers, red.) nooit op spelen. De grote nederlaag tegen Tranmere Rovers is hard aangekomen, maar door de wedstrijd tegen Doncaster Rovers juist wel te spelen kunnen de spelers zich revancheren. Deze wedstrijd uit het programma halen is heel erg jammer. Spelen voor het eerste van Bolton zou de spelers juist sterker en beter moeten maken, ook al eindigt die wedstrijd in een nederlaag. Als je genoeg spelers hebt, moet je de wedstrijd gewoon spelen. Als je goed genoeg bent, ben je ook oud genoeg. Hier worden de jeugdspelers alleen maar sterker van', tekenden Engelse media op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.