Bologna troeft concurrentie af in strijd om Zirkzee

Reacties

Na vijf jaar trekt Joshua Zirkzee de deur bij Bayern München achter zich dicht. De Duitse recordkampioen verkoopt de 21-jarige aanvaller aan Bologna, dat 8,5 miljoen euro voor hem betaalt.

Bologna troeft concurrentie af in strijd om Zirkzee
© Pro Shots

Zo komt er een einde aan het verblijf van Zirkzee bij Bayern, waar hij dit seizoen nog niet in actie kwam. Desondanks liet trainer Julian Nagelsmann onlangs nog weten dat de jeugdinternational alle kwaliteiten in huis heeft om een topspits te worden. 'Hij zou alles kunnen bereiken met zijn paradelichaam. Maar hij moet in bepaalde situaties een stap verder gaan. Iets meer punch in zijn acties en hij wordt een zeer goede spits.'

Dat moet Zirkzee gaan laten zien in de Serie A, waar hij voor vier jaar tekent bij Bologna. Eerder speelde hij er al op huurbasis speelde voor Parma. Een terugkeer naar België was ook een optie, waar zijn oude werkgever Anderlecht en Club Brugge interesse hadden. En in de Bundesliga was Schalke 04 nog in de race. Het wordt dus Bologna, dat eerder vergeefs probeerde om Jørgen Strand Larsen los te weken bij FC Groningen.

Waar Groningen meer dan tien miljoen euro verlangde voor Strand Larsen, kost Zirkzee Bologna zo'n acht miljoen euro. Bayern heeft naar verluidt ook een doorverkooppercentage en een terugkoopclausule bedongen. Bij de ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic wordt Zirkzee ploeggenoot van Mitchell Dijks, Denzo Kasius en Jerdy Schouten, die onlangs zijn contract verlengde, en moet hij gaan concurreren met Marko Arnautovic.

Zo komt er na vijf jaar een einde aan het verblijf van Zirkzee bij Bayern. De Duitse grootmacht nam de Schiedammer in 2017 als jeugdspeler over van Feyenoord en liet hem vervolgens eerst rijpen bij de beloften en het tweede elftal. Eind 2019 debuteerde de talentvolle spits met een doelpunt tegen SC Freiburg, waarna hij drie dagen later weer scoorde tegen VfL Wolfsburg. Uiteindelijk bleef de teller steken op vier goals in zeventien duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.