Bodø/Glimt verliest op weg naar Ajax-uit weer een oefenduel

Reacties

Er is nog werk aan de winkel bij Bodø/Glimt in de aanloop naar de eerste ontmoeting met Ajax in de knock-outfase van de Conference League. De Noren verloren maandagmiddag opnieuw in hun oefencampagne.

Bodø/Glimt verliest op weg naar Ajax-uit weer een oefenduel
© Pro Shots

Het vorige seizoen in de Noorse competitie eindigde in de eerst helft van december al en het nieuwe seizoen begint pas eind maart. De Noorse kampioen Bodø/Glimt heeft dus oefenwedstrijden nodig om ritme op te doen voor de hervatting van de Europese campagne. Na de tweede plaats achter Club Brugge in Groep D is de club voor de zestiende finale gekoppeld aan Ajax.

Het duel met Sparta Praag was voor Bodø/Glimt de derde vriendschappelijke wedstrijd na de winterbreak. Van Red Bull Salzburg werd op 19 januari met 6-0 verloren, waarna Hammarby vorige week met 3-2 werd verslagen. Tegen de Tsjechen kwam Bodø/Glimt maandag in de 34ste minuut op achterstand door toedoen van Lukas Sadilek. Aan Noorse zijde werden halverwege liefst zeven wissels doorgevoerd. Veel invloed op de stand had dat niet. Sparta Praag liep via Victor Olatunji na bijna een uur uit naar 0-2 en dat was ook de eindstand.

Op 15 februari staat in de Johan Cruijff Arena het eerste duel tussen Ajax en Bodø/Glimt op het programma. Een week later wordt ruim duizend kilometer ten noorden van Oslo de return gespeeld. Positief voor Ajax is dat het met de winterse omstandigheden op dit moment meevalt in Bodø. De temperaturen liggen daar momenteel slechts een paar graden lager dan in Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.