Blunderende VAR helpt Club Brugge op weg naar CL-groepsfase

Reacties

Club Brugge heeft een grote stap gezet naar de groepsfase van de Champions League. Op bezoek bij LASK Linz werd een minimale zege geboekt dankzij een goal die eigenlijk niet had mogen tellen. 

Blunderende VAR helpt Club Brugge op weg naar CL-groepsfase
LASK Linz
LASK Linz
0 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Welk belang er op het spel stond in de dubbele confrontatie van Club Brugge met het Oostenrijkse LASK Linz was voor aanvang wel duidelijk. De Belgische bond haalde het competitieduel van Club Brugge met Charleroi van aanstaande zaterdag uit het programma om de club van Ruud Vormer zo goed mogelijk te kunnen laten richten op het bereiken van de groepsfase van de Champions League.

'Ze hebben FC Basel uitgeschakeld, dus we mogen hen zeker niet onderschatten', stelde Vormer vooraf. Want inderdaad, LASK Linz was in de derde voorronde te sterk voor het FC Basel van Ricky van Wolfswinkel. Die club was in de tweede voorronde weer te sterk voor PSV.

Club Brugge werd echter al snel in het zadel geholpen in Oostenrijk. Na zeven minuten ging de bal op de stip voor de Belgische formatie nadat Loïs Openda werd neergehaald binnen het penaltygebied. Penaltynemer Hans Vanaken moest lang wachten voordat hij mocht schieten, want de VAR checkte of er onregelmatigheden waren. De Belg mocht de penalty 'gewoon' nemen, maar dat bleek ten onrechte. Openda stond namelijk buitenspel toen hij werd aangespeeld. Vanaken toonde echter geen mededogen en schoot de bal onberrispelijk binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Club Brugge hield de boel vervolgens redelijk onder controle, al bleef het oppassen voor de counters van de thuisploeg. Via David Okereke was Club Brugge ook een aantal keren gevaarlijk, maar de benutte strafschop van Vanaken bleef lange tijd de enige treffer van de wedstrijd. Okereke kwam steeds net een stapje tekort om de bal in te kunnen tikken of koppen.

Tien minuten voor tijd dacht oud-Ajacied Mats Rits nog de 0-2 te verzorgen, maar na een gekraakte vrije trap van Vormer schoot hij de bal een metertje naast. Omdat ook de Oostenrijkers niet meer dicht bij een goal kwamen, reisde Club Brugge met de winst terug naar België, waar het karwei volgende week afgemaakt moet worden.

Voor Nederland is de nederlaag van LASK Linz uiteraard goed nieuws in het kader van de coëfficiëntenranglijst. Op die lijst is Nederland in een hevige strijd verwikkeld met Oostenrijk. 

CFR Cluj
CFR Cluj
0 - 1
Slavia Praag
Slavia Praag

Slavia Praag, met Mick van Buren in de basis, heeft goede zaken gedaan op bezoek bij CFR Cluj. De Tsjechische ploeg van Van Buren, die zelf 67 minuten meespeelde, won op bezoek in Roemenië met 0-1. De enige goal van de wedstrijd was een prachtige. Lukás Masopust nam de bal na een hoekschop ineens op de slof.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.