Blunderende Pröpper helpt Liverpool ongewild van uitsyndroom af

Liverpool heeft weer eens een uitwedstrijd in winst omgezet. De kampioen van Engeland had woensdagavond nog geen tien minuten nodig om het verschil te maken tegen Brighton & Hove Albion, maar had daar wel hulp van Davy Pröpper en zijn teamgenoten voor nodig.

Brighton & Hove Albion
1 - 3
Liverpool
Liverpool

Voor het duel in het Amex Stadium had Liverpool al sinds 15 februari 2020 niet gescoord in uitwedstrijden. Het lukte niet tegen Atlético Madrid (Champions League), Watford, Everton, Manchester City (Premier League) en Chelsea (FA Cup), wat neerkwam op een doelpuntloze periode van bijna acht uur.

Tegen Brighton was het echter al na zes minuten raak. Brighton wilde opbouwen, maar rekende daarbij buiten Naby Keïta. Pröpper verloor de bal aan de middenvelder, daarna ging het snel. Zowel Roberto Firmino als Mohamed Salah stond in kansrijke positie, laatstgenoemde haalde de trekker over voor de 0-1.

Twee minuten later rekende Liverpool definitief af met het uitsyndroom, opnieuw na een fout in de opbouw bij Brighton. Ditmaal was het Jordan Henderson die profiteerde, hij vond de linkerhoek met een hard schot. Laagvlieger Brighton leek rijp voor de slacht, het liep echter anders.

Mohamed Salah was betrokken bij elk doelpunt van Liverpool.

Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum de hele wedstrijd binnen de lijnen, liet Brighton terugkomen in de wedstrijd en kreeg na diverse waarschuwingen de aansluitingstreffer om de oren. Op slag van rust kreeg Leandro Trossard te veel ruimte in het strafschopgebied en de Belg schoot raak na een lage voorzet van Tariq Lamptey.

In de tweede helft kwam Brighton enkele keren gevaarlijk voor het doel van keeper Alisson Becker, maar het was Liverpool dat het duel een kwartier voor tijd besliste. Salah liep na een corner van Andy Robertson slim weg bij zijn directe tegenstander en kopte binnen bij de eerste paal.

Zo komt Liverpool weer dichter bij die magische grens van honderd punten in de Premier League, in de laatste vier duels moet de club nog acht punten pakken. Brighton blijft vijftiende in Engeland, met negen punten meer dan nummer achttien Aston Villa.