'Blunder met Bellingham leidde ontslag van Real Madrid-arts in'

Reacties

Bronnen rond Real Madrid hebben meer prijsgegeven over het ontslag Niko Mihic. De Kroatische dokter zou te onvoorzichtig zijn omgesprongen met Jude Bellingham, die vanwege schouderklachten de huidige rustperiode goed kan gebruiken.

'Blunder met Bellingham leidde ontslag van Real Madrid-arts in'
© Pro Shots

Er stond geen maat op Bellingham in zijn eerste halve seizoen bij De Koninklijke. De twintigjarige Engelsman ontpopte zich in de eerste weken van het seizoen al tot dé nieuwe grote ster van Real. Juist vanwege de grote impact die de middenvelder direct had met onder meer zijn goals, was de schrik groot bij clubpresident Florentino Pérez toen Bellingham in de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano op 5 november verzorging nodig had. De schouder van de topaankoop was uit de kom gegaan.

Mihic plaatste het gewricht terug in de kom en liet aan de technische staf weten dat Bellingham de wedstrijd uit kon spelen, wat ook gebeurde. De arts liet ook aan trainer Carlo Ancelotti weten dat de blikvanger een halve week later gewoon weer in actie kon komen in de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Braga. Bellingham werd door Ancelotti opgenomen in de wedstrijdselectie voor dat duel, maar kwam niet in actie. Weer een halve week later speelde hij ook niet tegen Valencia. Tegen Los Che zat hij zelfs niet bij de wedstrijdselectie. In de interlandperiode die volgde medio november ontbrak Bellingham ook bij de Engelse nationale ploeg.

Dat had alles te maken met een second opinion. Om het zekere voor het onzekere te nemen, was vanuit Real vlak voor de wedstrijd tegen Braga aangeklopt bij dokter Manuel Leyes, de arts die eerder dit seizoen Éder Militão en Thibaut Courtois opereerde. Zijn diagnose liet geen ruimte voor twijfel, zo werd onthuld tegenover Relevo. Bellingham moest absoluut niet spelen tegen Braga en mocht minstens tien dagen niet met de groep meetrainen. Het risico op opnieuw een schouderluxatie was simpelweg te groot.

Pérez was woedend dat Mihic de blessure van de sterspeler volgens de andere specialist te licht had opgenomen. De Kroaat werd enkele dagen na de bewuste thuiswedstrijd tegen Braga ontslagen. Overigens is de schouder van Bellingham in de voorbije anderhalve maand niet nog een keer uit de kom gegaan. Hij heeft sinds zijn rentree met een beschermende band gespeeld, wat hem meer vertrouwen moest geven. De hoop bij Real is dat wat extra rust in deze periode van het jaar het herstel kan versnellen. Mocht Bellingham aan het einde van het seizoen nog veel klachten ondervinden of mocht de schouder opnieuw uit de kom gaan, dan komt een operatie dichtbij.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.