Blunder Lamprou luidt einde in van ongeslagen serie PEC Zwolle

Heracles Almelo heeft PEC Zwolle weer met beide benen op de grond gezet. De Almeloërs bezorgden de Zwollenaren de eerste nederlaag in 2022. Doelman Kostas Lamprou speelde een negatieve hoofdrol bij de openingstreffer van Heracles.

Heracles Almelo
2 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

PEC Zwolle was nog ongeslagen in 2022 met drie overwinningen en twee gelijke spelen, maar de ploeg van trainer Dick Schreuder beleefde een zeer moeizame wedstrijd in Erve Asito. Heracles domineerde en wist ook na ruim een kwartier spelen aan de leiding te komen.

Yuta Nakayama verspeelde net buiten het strafschopgebied de bal aan Anas Ouahim, waarna keeper Lamprou opmerkelijk genoeg besloot om ver uit zijn doel te komen. De blunder van de Griek werd door Ouahim afgestraft. De Duitser stelde Luca de la Torre in staat om de bal in een leeg doel te schieten.

Heersend Heracles
De la Torre bracht na ruim een half uur spelen Giacomo Quagliata in stelling voor de 2-0, maar het schot van de verdediger zeilde net langs langs het doel van Lamprou. Nadat Schreuder in de rust twee wissels doorvoerde veranderde het spelbeeld in de tweede helft niet. Na een klein uur was het opnieuw raak voor Heracles.

Nadat Orestis Kiomourtzoglou op de helft van PEC Zwolle in gezelschap van meerdere Zwollenaren de bal veroverde, bereikte hij Sinan Bakis. De Duitse spits kwam in een klutssituatie terecht, maar bleef koel en vond uiteindelijk een gaatje om Lamprou te passeren.

Rentree Armenteros
Een kwartier voor tijd, terwijl PEC Zwolle nog altijd geen schot op doel had afgevuurd, liet trainer Frank Wormuth Samuel Armenteros (31) binnen de lijnen komen. De Zweed is aan zijn derde periode begonnen bij Heracles. Armenteros was tussen 2009 en 2013 en in het seizoen 2016/17 ook al actief in Almelo.

Na negen maanden zonder officiële wedstrijden hoopte de spits zijn rentree op te luisteren met een goal, maar verder dan een dappere poging van net over de middenlijn kwam Armenteros niet in de slotfase van het duel. De eerste nederlaag in dit kalenderjaar houdt PEC Zwolle op de laatste plaats in de Eredivisie, Heracles bezet de elfde plaats.