Bloedstollend slot op komst in spannendste groep van de Champions League

Reacties

Sevilla heeft de situatie in Groep G dinsdagavond volledig op zijn kop gezet. Door de zege op VfL Wolfsburg zitten de Spanjaarden ineens op rozen.

Bloedstollend slot op komst in spannendste groep van de Champions League
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
2 - 0
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Bij een nederlaag zou Sevilla uitgeschakeld zijn en dus stond de druk er vol op in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. De ontladig was dan ook gigantisch toen Joan Jordán na twaalf minuten al de score opende. De Spanjaard kopte al vallend raak uit een afgemeten voorzet van Ivan Rakitic.

In het restant van de avond koesterde Sevilla die belangrijke voorsprong. De ploeg van trainer Julen Lopetegui is ook in La Liga nauwelijks te passeren en hield de boel potdicht. Wolfsburg-spits Wout Weghorst werd vakkundig geneutraliseerd; hij leverde geen enkele doelpoging. Rafa Mir maakte er in de extra tijd ook nog 2-0 van.

Lille
Lille
1 - 0
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

Salzburg begon de avond nog als koploper, maar had een moeilijke avond in Noord-Frankrijk. Lille draait een buitengewoon moeizaam seizoen, maar er is één speler die er al het hele jaar bovenuit stijgt. Jonathan David is de topscorer van de Ligue 1 en sloeg ook tegen de Oostenrijkers toe. Na goed doorzetten van Burak Yilmaz werkte hij uit de draai de 1-0 binnen.

Salzburg, dat normaal zo makkelijk scoort, kwam die klap in het resterende uur niet meer te boven. Lille is daardoor met acht punten de verrassende nieuwe koploper in Groep G. Salzburg staat nu tweede, maar wacht over twee weken een directe strijd met Sevilla om een ticket voor de knock-outfase. De vier teams in Groep G staan binnen drie punten van elkaar en kunnen dus nog allemaal door.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.