Blind zet Ajax op scherp richting 'tussendoortje' PEC

Reacties

Daley Blind waakt voor onderschatting bij Ajax nu vrijdagavond PEC Zwolle de tegenstander is in de Eredivisie, enkele dagen voor de uitwedstrijd tegen Chelsea in de Champions League. De ervaren verdediger is nog niet vergeten hoe het vorig seizoen in een vergelijkbare wedstrijd ging.

Blind zet Ajax op scherp richting 'tussendoortje' PEC
© Pro Shots

Omdat Ajax later instroomt in het toernooi om de KNVB-beker, hoeft de ploeg midweeks een keer niet in actie te komen. 'Het is een druk schema geweest. Nu even goed herstellen en dan op naar vrijdag. PEC Zwolle wordt zeker een test voor ons. Je kunt het, denk ik, vergelijken met Heracles-uit (1-0, red.) in het vorige seizoen.'

'RKC heeft laten zien dat we ook bij hen bijna onderuit kunnen gaan. Het wordt wel vaker gezegd dat je kampioen wordt tegen de middenmoot en de mindere ploegen. Tegen de grotere clubs weet je dat je er toch wel staat. Met alle respect voor Zwolle en vergelijkbare clubs, tegen hen moeten we vooral naar ons zelf kijken. Als wij op ons best spelen dan kunnen we best een keer een punt verliezen, maar de kans is dan groot dat we winnen', vertelt Blind in gesprek met Voetbal International.

'Het is belangrijk dat we dat beseffen', vervolgt de Oranje-international. 'Dat is soms best moeilijk, want het is niet zo dat we denken: We hoeven niet naar RKC te gaan, want we pakken wel even drie punten. Zo makkelijk is het niet. Je hebt van die dagen dat het even niet gaat, maar dan moet je op karakter die wedstrijden er wel uit slepen. Nogmaals: het is geen gegeven dat we deze voorsprong vasthouden, het is aan ons dat wél te doen.'

Lees in de nieuwe Voetbal International en op VI PRO een uitgebreid verhaal over Ajax, waar Erik ten Hag na een belangrijke week ruimte voor verbetering ziet en hoopt dat zijn ploeg in november een volgende stap in de ontwikkeling zet.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.