Blind terug in de wedstrijdselectie van Ajax

Reacties

Daley Blind kan zondag tegen FC Utrecht zijn rentree maken bij Ajax. De Oranje-international stond door een ontstoken hartspier langs de kant.

Blind terug in de wedstrijdselectie van Ajax
© Pro Shots

Blind ontbrak sinds de Champions League-wedstrijd tegen Valencia, op 10 december. Toen ging hij duizelig naar de grond en gaf hij aan dat hij zich niet lekker voelde. Later werd er bij hem een hartspierontsteking geconstateerd, Blind werd direct geopereerd.

Vorige week vrijdag liet hij zich weer zien bij de selectie van trainer Erik ten Hag, die hem voor het duel met FC Utrecht heeft opgenomen in zijn selectie.

'Zijn gezondheid staat voorop. Hij heeft een pas op de plaats moeten maken, vertelde Ten Hag op de persconferentie. 'Er moesten eerst dingen opgelost worden bij hem. Dat is gebeurd en daarna moest hij het weer opbouwen. Het was een schok, ja. Bij mij en in de selectie. We zijn vrienden, zoiets komt heel hard aan en dan ben je daar bezorgd over. Hij moet nu de volgende stap zetten en dat kan bij het eerst.'

Ten Hag vertrouwt op zijn medische staf dat de tijd rijp is voor Blind om weer aan te sluiten. 'Ik ben geen cardioloog of dokter. Zoiets geef ik uit handen en dan moet ik vertrouwen op de wijze mannen die zich hierover hebben gebogen. Er is heel secuur afgestemd over wat de beste manier is om hem te begeleiden. Er is een aantal stappen gezet, we blijven hem continu monitoren. In zijn situatie lijkt het me logisch dat hij op de bank begint.'

Ook Ryan Babel is beschikbaar. De aanvaller viel vorige week in de wedstrijd tegen PSV uit, maar is voldoende hersteld om tegen FC Utrecht te spelen.

'FC Utrecht mist de spelers die de grens opzoeken tegen Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.